Turski glumci | Burak Celik |

Burak Celik je jedan od turskih glumaca koji su privukli najviše pažnje u poslednje vreme. Burak je rođen 21. jula 1992. godine u Istanbulu, Turska.

 Turski glumci | Burak Celik |

Foto Credits: Dizilah

Burak Celik je sa poslednje dve uloge skrenuo dosta pažnje na sebe. Njegova porodica sa majčine strane je imigrirala u Tursku sa Balkana. Njegova porodica sa očeve strane je iz mesta Ordu, Turska. Burakov ujak je bio poznati fudbaler. I sam Burak se bavio fudbalom, ali je u 13. godini morao da napusti taj sport zbog problema sa astmom.

U 2013. godini, Celik se takmičio na Najboljem modelu Turske i Najboljem modelu sveta gde je zauzeo prvo mesto. Karijeru je otpočeo ulogom u TV seriji Karagul u kojoj je glumio lik Serdara u 100 epizoda. Nakon toga je preuzeo glavnu ulogu u TV seriji Hayat Sevince Guzel u kojoj je glumio Barisa. Između 2017. i 2018. godine bio je zapažen kao Selim u TV seriji Soz. Nakon toga, u 2019. godini je tumačio lik Mahira Denizhana u seriji Sevgili Gecmis.  Uspon u njegovoj glumačkoj karijeri počinje u poslednje dve serije na kojima je radio. Bio je sjajan kao Goktug u istorijskoj seriji Kurulus Osman u periodu izmedju 2020. i 2022. godine. Nakon toga, ovog leta je skrenuo na sebe pažnju ulogom Emira Demirhana u seriji Senden Daha Guzel / Lepša od tebe. Njegov „mišićni šou“ je punio strane magazina. Jedno vreme je čak uporedjivan sa Canom Yamanom i serijom Erkenci Kus.

Burak Celik vredno radi na svom telu, mnogo vremena provodi u teretani i to se i vidi. Ipak, da ne poseduje ogroman glumački kvalitet ne bi bio toliko zapažen. Pojavio se i u jednom filmu. U projektu Deli Ask iz 2017. godine je tumačio lik po imenu Jeremy Jackson.

Završio je srednju školu, visok je 191 centimetar, ima plave oči kojima osvaja mnoga ženska srca a od hobija izdvaja plivanje i igranje video igrica. Omiljene boje su mu plava i crna, omiljena turistička destinacija Lisabon, a omiljena hrana pica i burgeri.

Bio je u braku sa Aysenur Ozkan od 2013. do 2015. godine.

 By: Milt-TV Exposed