Turski glumci | Diren Polatogullari |

Diren Polatogullari je turski glumac koji ostavlja zaista upečatljiv utisak u svojim ulogama. Trenutno ga gledamo kao Kazima u najgledanijoj turskoj TV seriji u poslednjih nekoliko godina Yali Capkini.

 Turski glumci | Diren Polatogullari |

Foto Credits: IMDB

Diren Polatogullari je rodjen 12. februara 1980. godine u Istanbulu, Turska. Glumu je usavršavao u Umetničkom centru Mujdat Gezen. Glumio je u nekoliko predstava dok se 2009. godine nije po prvi put pojavio na TV ekranima. Tada je tumačio sporednu ulogu u popularnom projektu Kurtlar Vadisi / Dolina vukova u kojoj je oživeo lik po imenu Ferman Saribas.

Glumac Diren Polatogullari je veoma kvalitetan u svom poslu i tu dileme nema. Diren ostavlja snažan utisak u svakoj ulozi u svakom projektu na kom radi. Do sada se pojavio u osamnaest različitih uloga. U poslednjih nekoliko meseci ga gledamo kao Kazima u popularnoj TV seriji Yali Capkini.

Pre toga je bio zapažen kao Ferhan u seriji Uc Kurus / Tri novčića. Imao je uloge i u serijama Pasaj, Kirmizi Oda / Crvena soba, Ariza, Bir Aile Hikayesi, Bir Umut Yeter i drugim.

Ibrahim iz serije Karadayi i nekoliko filmova

Starije generacije pamte njegov lik Ibrahima Duraka iz serije Karadayi. Pojavio se i kao Kulaksiz u TV seriji Kacak i nekoliko filmova. Među filmovima izdvajaju se projekti Sevkat Yerimdar, Kucuk Esnaf, Guzel Ikili, Kirik Kalper Bankasi, Karanlik Sehir Hikayeleri: Kilit i drugi. Prvu značajnu ulogu imao je u filmu Ask ve Devrim iz 2011. godine.

Visok je svega 171 cm.

Pročitajte još - Turski glumci | Mert Ramazan Demir |

 By: Milt-TV Exposed