Serija Selahaddin Eyyubi, osvajač Jerusalima dobija političku konotaciju

U uslovima geopolitičke napetosti na Bliskom istoku, gde su Izrael i Palestina ponovo na udaru i na ivici rata, turska televizijska industrija se sprema za emitovanje istorijske serije Selahaddin Eyyubi, osvajač Jerusalima.

Serija Selahaddin Eyyubi, osvajač Jerusalima dobija političku konotaciju

Foto Credits: DiziCentral

Glavnu ulogu u seriji Selahaddin Eyyubi, osvajač Jerusalima igra Ugur Gunes, poznat između ostalog po ulozi borca specijalnih snaga u TV seriji Al Sancak / Crvena zastava.

U novom projektu, on će prikazati ulogu Selahadina, velikog muslimanskog komandanta vojske koji je u 12. veku osvojio Jerusalim od krstaša.

Serija Selahaddin Eyyubi, osvajač Jerusalima će biti premijerno prikazana na TRT1, 13. novembra. Produkciju projekta vodi Akli Film, čiji je vlasnik Emre Konuk, poznat po svojim uspešnim istorijskim serijama.

Prema Konuku, serija će se fokusirati ne samo na Selahaddinove vojne pobede već i na njegove duhovne kvalitete. Projekat ima za cilj da pokaže da je heroj muslimanskog sveta bio ne samo veliki vojskovođa već i mudri vladar koji je tražio mir i pravdu.

Težnja za mirom

Izlazak serije Kudus Fatihi Selahaddin Eyyubi / Selahaddin Eyyubi, osvajač Jerusalima može imati uticaja na aktuelna politička dešavanja.

U muslimanskom svetu, Selahaddin smatra se nacionalnim herojem. Njegova priča može inspirisati stanovništvo Bliskog istoka da preduzme odluku radnje.

U nedavnom intervjuu, Ugur Gunes je izjavio da se nada da će serija podsećati svet na Selahadina, pobede i njegovu težnju za mirom. “Verujem da je ovo veoma važan projekat“, rekao je glumac. „On može pomoći ljudima da shvate taj mir i da je pravda moguća, čak i u najizazovnijim uslovima“.

 

NOVO - Da li Can Yaman uživa poštovanje turskih fanova?!

By: TV Exposed