Turski glumci | Mert Ramazan Demir |

Mert Ramazan Demir je jedan od najtalentovanijih turskih glumaca mladje generacije. On to trenutno i dokazuje u najpopularnijoj TV seriji u prethodnih nekoliko godina Yali Capkini, u kojoj tumači glavnu mušku ulogu.

 Turski glumci | Mert Ramazan Demir |

Foto Credits: DiziCentral

Turski glumac Mert Ramazan Demir je rođen 25. novembra 1998. godine u Istanbulu, Turska. Otac mu je trgovac a majka domaćica. Tokom srednjoškolskih dana je sanjao da se bavi sportom, da bude fubaler ili košarkaš, a čak se neko vreme i profesionalno bavio sportom.

Nakon čitanja predstave „Hamlet“ naprasno je odlučio da se bavi glumom, iz ove tačke gledišta rekli – odlična odluka. Glumački se usavršavao u Anlatim Iletsim i Michelle Danner glumačkom studiju. Po prvi put na TV ekranima se pojavio kao dete, u seriji Arka Sokaklar 2008. godine. U tom projektu je tumačio lik Atesa. Ipak prvu zapaženu ulogu imao je u filmu I am you 2019. godine. Reč je o filmu koji je ušao u uži izbor Filmske nagrade Zlatni Globus.

Nakon toga kreće uspon u njegovoj karijeri. Pojavio se u serijama Ciplak i Ogretmen, a potom i u digitalnoj seriji Olum Zamani. U seriji Ogretmen je po prvi put saradjivao sa Afrom Saracoglu i već dana je nastala neka posebna glumačka veza u kojoj danas uživaju milioni. U toku 2022. godine je preuzeo glavnu mušku ulogu u filmu UFO / NLO, koji je emitovan na Netflix digitalnoj platformi.

Yali Capkini kao (za sada) vrhumac karijere

Nakon toga početkom TV serije Yali Capkini njegova karijera biva lansirana u neslućene visine. Mert briljira u seriji zajedno sa njegovom koleginicom Afrom Saracoglu, a projekat ostvaruje neke od najboljih rezultata gledanosti u prethodnih nekoliko godina. Nedavno se pojavio i na Netfixu u seriji Sahmaran / Šahmaran, kojom je ponovo skrenuo pažnju na sebe i svoje glumačke sposobnosti.

Tu je i podatak da je Mert Ramazan Demir visok 178 cm.

Pročitajte još - Turska glumica | Rabia Soyturk |

 By: Milt-TV Exposed