Turska glumica | Rabia Soyturk |

Turska glumica Rabia Soyturk jedna je iz grupe onih mladih, veoma talentovanih. O njoj se sve više priča i piše.

Turska glumica | Rabia Soyturk |

Foto Credits: Internet Haber

Rabia Soyturk je rodjena 26. januara 1996. godine u Istanbulu, Turska. Njena porodica trenutno živi u Trabzonu. S obzirom da su njeni roditelji radili duge smene, veliku ulogu u njenom odrastanju imali su baka i deka. Glumica je završila studije na Departmanu za medicinske sestre, Više medicinske škole i registrovana je medicinska sestra. Uz to, trenutno studira na Arhitektonskom fakultetu, Univerziteta Istanbul Arel. Dakle, glumica mnogo toga polaže i u obrazovanje.

Soyturk je pohadjala časove pozorišta i glume u Sadri Alisik kulturološkom centru i Craft teatru. U toku 2018. godine dobila je šansu da tumači lik Suveyde u seriji Sahsiyet / Ličnost, gde su joj kolege bile sjajni Cansu Dere i Haluk Bilginer i upravo ta uloga predstavlja odskočnu dasku u njenoj karijeri.

Briljirala u seriji Duy Beni / Čuj me

Do sada se pojavila u ukupno sedam serija. Pored Suveyde u seriji Sahsiyet, gledali smo je kao Gulcan u TV seriji Cukurdakiler 2018. godine, Asli u seriji Ozgur Dunya, Selen u TV seriji Gulperi, Defne u projektu Benim Adim Melek, Karacu u seriji Alparslan Buyuk Selcuklu i kao Ekim Guleryuz u TV seriji Duy Beni / Čuj me, kojom je kao jedna od glavnih glumica privukla dosta pažnje na sebe.  

U narednom periodu očekuje se premijera njene nove TV serije pod nazivom Veda Mektubu / Oproštajno pismo. Reč je o veoma ambicioznom projektu Kanala D u kojoj pored Rabie uloge tumače i Nurgul Yesilcay, Selim Bayraktar, Bennu Yildirimlar, Emre Kivilcim, Deniz Altan, Hazar Motan i drugi. Lik koji će Rabia Soyturk tumačiti u ovoj novoj seriji se zove Asli.

Za kraj, tu je i podatak da je glumica visoka 166 cm i teška 52 kilograma.

Možda će vas zanimati i - Turska glumica | Cemre Baysel |

 By: Milt-TV Exposed