Turska glumica | Cemre Baysel |

Cemre Baysel spada u red najtalentovanijih turskih glumica. Cemre je rođena 5. februara 1999. godine u Izmiru, Turska.

 Turska glumica | Cemre Baysel |

Foto Credits: DiziCentral

Turska glumica Cemre Baysel se aktivno glumom bavi od 2014. godine. Njena porodica sa majčine strane je iz Urle. Očeva porodica potiče sa Balkana. Završila je Buca Isilay Saygin Fine Arts srednju školu, a nakon toga upisala Ege Univerzitet, smer primenjenih umetnosti.

Svoj televizijski debi imala je 2014. godine, kada je tumačila sporednu ulogu u seriji Yesil Deniz. Nakon toga tumačila je sporedne uloge je u serijama Isimsizler, Payitaht: Abdulhamid, Elimi Birakma i Ramo. Prvu glavnu ulogu imala je u TV seriji  Sol Yanim kada je u sezoni 2020/21 u kojoj je glumila Biricik Ergun.

Nakon toga kreće uspon u karijeri Cemre Baysel. Bila je sjajna u seriji Baht Oyunu / Igra moje sudbine, gde je takođe tumačila glavnu ulogu, lik Ade Tozun. Ovog leta je na sebe skrenula pažnju tako što je tumačila glavni lik, Dr. Efsun Armagan u popularnoj seriji Senden Daha Guzel / Lepša od tebe, koja je potrajala 14 epizoda.

U poslednje dve godine dobila je nagrade i potpisala mnoge marketinške ugovore. Osvojila je nagradu Shining Star na Golden Butterfly dodeli nagrada. Postala je zaštitno lice Secil Store-a, Citroen Turkey i La Roche Posay.

Glumica se ističe predivnim pogledom, a boja njenih očiju iako je zelena čini se kao da je plava. Kao hobi navodi putovanja i surfovanje internetom. Omiljena destinacija joj je London, a omiljena hrana fast food. Bila je u ljubavnoj vezi sa kolegom Aytacom Sasmazom. Omiljena boja joj je bela.

View this post on Instagram

A post shared by Cemre (@cemrebaysel)

Možda će vas zanimati i - Turski glumci | Burak Celik |

 By: Milt-TV Exposed