Turski glumac | Kerem Bursin |

Kerem Bürsin je turski glumac rođen 4. juna 1987. godine u Istanbulu, Turska. Kerem se sa roditeljima u svom detinjstvu često selio iz države u državu. Kao dete je živeo u sedam različitih zemalja sve dok se nisu nastaili u Teksasu. Još dok je bio u srednjoj školi razvio je interesovanje za glumu. Osvojio je ...

Turski glumac | Kerem Bursin |

Kerem Bürsin je turski glumac rođen 4. juna 1987. godine u Istanbulu, Turska.

Kerem se sa roditeljima u svom detinjstvu često selio iz države u državu. Kao dete je živeo u sedam različitih zemalja sve dok se nisu nastaili u Teksasu. Još dok je bio u srednjoj školi razvio je interesovanje za glumu. Osvojio je mnoge nagrade igrajući u predstavama, uključujući i nagradu za najboljeg glumca države Teksas u srednjoškolskoj kategoriji. Nakon završene srednje škole pohađao je koledž Emerson u Bostonu. Tu je diplomirao na smeru marketing i komunikacije, sa fokusom na odnose sa javnošću.

Bursinova prva uloga na televiziji bila je Roger Cormanov Sharktopus (2010), a zatim je 2012. godine glumio u još jednom Cormanovom projektu pod nazivom Palace of the Damned. Nakon što je nekoliko godina proveo u Los Anđelesu, Bursin je odlučio da se privremeno preseli u svoj rodni grad Istanbul, u Turskoj.

U Turskoj je nastavio da bavi glumom. Posebnu pažnju privukao je ulogom u seriji Gunesi Beklerken (2013) koja je postala veoma popularna u Turskoj i okolnim zemljama. Nakon nekoliko projekata, Kerem najveću popularnost stiče u novoj seriji Sen Çal Kapımı (2020) koja je iz epizode u epizodu sve gledanija. U novoj seriji tumači glavnog lika po imenu Serkan Bolat, a društvo mu pravi prelepa Hande Ercel.

Uloge u TV serijama:

GodinaNaziv serijeUlogaGlavna uloga/ gost
2013−2014Güneşi BeklerkenKerem Sayer/Güneş SayerGlavna uloga
2014Ulan İstanbulYiğit KılıçGost
2014−2015Şeref Meselesi
2017Bu Şehir Arkandan GelecekAli SmithGlavna uloga
2018YaşayamayanlarDmitryGlavna uloga
2018−2019Muhteșem İkiliMustafa Kerim CanGlavna uloga
2020Aynen AynenDenizGlavna uloga
2020−Sen Çal KapımıSerkan BolatGlavna uloga

Pored serija glumio je i u filmovima Thursday, Strawberry Melancholy, Wendigo, Sharktopus, Palace of the Damned, Unutursam Fısılda, İyi Oyun, Can Feda i Eflatun.

By: TV Exposed