Turski glumci| Kaan Urgancioglu |

Kan Urgancioglu je turski glumac. Rođen je 8. maja 1981. godine u Izmiru u Turskoj. Otac mu je turske nacionalnosti, dok mu je majka Turkinja albanskog i arapskog porekla. Studirao je u glumačkom studiju Stella Adler u Njujorku, a takođe je i magistrirao na odseku za film i dramu na Univerzitetu Kadir Has u Istanbulu. ...

Turski glumci| Kaan Urgancioglu |

Kaan Urgancioglu je turski glumac. Rođen je 8. maja 1981. godine u Izmiru u Turskoj.

Otac mu je turske nacionalnosti, dok mu je majka Turkinja albanskog i arapskog porekla. Studirao je u glumačkom studiju Stella Adler u Njujorku, a takođe je i magistrirao na odseku za film i dramu na Univerzitetu Kadir Has u Istanbulu.

Njegova prva uloga je bila u seriji Karaoglan koja se emitovala na Kanalu D. Najpoznatiji je po ulozi Emira Kozcuoglua u seriji Endless Love.

Glumio je u nekoliko filmova. To su: Ispanaktan Nagmele, Ilk Ask, Son Ders: Ask ve Universite, Busra, Pespese, Panzehir, Uzaklarda Arama, Baron 2 i Uzaklarda Arama.

U serijama se ostvario u većem broju ulogu. Serije u kojima je glumio su Karaoglan, Kampusistan, Avrupa Yakası, Yeniden Çalıkuşu, Azap Yolu, Tutsak, Ayrılık, Son, Leyla ile Mecnun, Filinta, Acayip Hikayeler, Jack Ryan i pomenuta serija Endless Love koja mu je donela veliku popularnost.

By: TVExposed