Turska glumica | Beren Saat |

Beren Saat važi za jednu od najpopularnijih turskih glumica u Turskoj ali i na prostorima EX YU. Rođena je 26. februara 1984. u Ankari, Turska. Po završetku srednje škol u Ankari, upisala je Univerzitet Baskent gde je stekla fakultetsku diplomu iz oblasti Poslovne administracije. Tokom studija je učestvovala na poznatom TV takmičenju TurkiyeninYildizla gde je ...

Turska glumica | Beren Saat |

Beren Saat važi za jednu od najpopularnijih turskih glumica u Turskoj ali i na prostorima EX YU.

Rođena je 26. februara 1984. u Ankari, Turska.

Po završetku srednje škol u Ankari, upisala je Univerzitet Baskent gde je stekla fakultetsku diplomu iz oblasti Poslovne administracije. Tokom studija je učestvovala na poznatom TV takmičenju TurkiyeninYildizla gde je završila kao drugoplasirana.

Njeno prvo pojavljivanje kao glumica imala je u seriji Askimizda Olum Var u kojoj je igrala sestru ulogu Ece Usluge. 2004. godine glumila je u Askimizdi Olum Var, a godinu kasnije 2005., odigrala je svoju prvu glavnu ulogu u seriji pod nazivom Aska Surgun.

Poznata je po ulogama u serijama Izgubljena čast (Fatmagul'un Sucu Ne?), Osveta (Intikam), Zabranjeno voće (Ask-i Memnu), Ljubav na silu (Aska Surgun) a pogotovo kao sultanija Kosem u istoimenoj seriji Muhteşem Yüzyıl: Kösem.

Od 2014. godine je u braku sa poznatim turskim pop pevačem Kenanom Doulom.

By: TVExposed