Turska glumica | Fahriye Evcen |

Fahriye Evcen Ozcivit je tursko-nemačka glumica rođena 4. juna 1986. godine u Solingenu, Nemačka. Njen suprug je jedan od najpopularnijih i po mišljenju mnogih najlepši turski glumac Burak Ozcivit. Studirala je sociologiju jednu godinu u Nemačkoj, kada se preselila u Tursku. Tamo je studije nastavila na Bogazici Univerzitetu u Istanbulu gde je 2014. godine diplomirala ...

Turska glumica | Fahriye Evcen |

Fahriye Evcen Ozcivit je tursko-nemačka glumica rođena 4. juna 1986. godine u Solingenu, Nemačka. Njen suprug je jedan od najpopularnijih i po mišljenju mnogih najlepši turski glumac Burak Ozcivit.

Studirala je sociologiju jednu godinu u Nemačkoj, kada se preselila u Tursku. Tamo je studije nastavila na Bogazici Univerzitetu u Istanbulu gde je 2014. godine diplomirala na odseku istorije.

Najpoznatija je po ulogama kao Necla Tekin u Yaprak Dökümü bazironom po romanu Resat Nuri Güntekin i kao Feride u Calikusu, seriji takođe zasnovanoj na romanu istog autora.

Glumila je i u serijama Kad lišće pada, Yalanci Bahar, Dnevnik ljubavi, lene Kadar i drugim.

Juna 2017. godine izabrana je na 9. mesto među "30. najepših žena na svetu" po izboru Buzznetsa, u konkurenciji Eme Votson, Adriane Lime, Hilari Klinton, Anđeline Džoli i drugih.

Sa mužem Burakom ima sina po imenu Karan koji je rođen 13. aprila 2019. godine.

By: TV Exposed