Turske serije je pogledalo oko 600 miliona ljudi!

Turske TV serije se sa velikim interesovanjem gledaju u stotinama zemalja širom sveta kao i u matičnoj zemlji.

Turske serije je pogledalo oko 600 miliona ljudi!

Foto Credits: IMDB

Turske serije, koje su se gotovo pretvorile u globalnu priču o uspehu, prate se posebno u južnoameričkim zemljama, Španiji, Kini i Rusiji i stižu širom sveta. U sektoru, u kojem se svake godine proizvedu stotine drama, iako su mnoge serije otkazane u Turskoj, one su i dalje tražene u inostranstvu.

Nastavlja se izvoz većine otkazanih produkcija. Svetski uspeh turskih TV serija je nešto o čemu se sve više priča! Vest u Diez Munitosu, čuvenom tabloidnom magazinu poznatom po senzacionalnim vestima u Španiji, dotakla se uticaja turskih TV serija u svetu. Časopis, koji je poznat po svojim senzacionalnim vestima, objavio je vest o uticaju turskih TV serija u svetu i Španiji. Vesti obuhvataju širok spektar informacija, od karakteristika scenarija, stvaranja sopstvenih zvezdanih imena do povećanja putovanja u Tursku.

Prema informacijama koje je podelio Sina Kologlu na svom nalogu na društvenim mrežama, u članku u španskom časopisu se navodi da je do danas turske serije pogledalo približno 600 miliona gledalaca širom sveta. Takođe je vredno napomenuti da su kroz ove TV serije postal poznati ne samo gradovi i istorijska mesta u Turskoj, već i neki okruzi. Kao primer za ovu temu, Tarlabasi, gde je Bahar, prikazan je u TV seriji Kadin / Žena. Okrug je postao mesto poznato širom sveta zahvaljujući TV seriji.

NOVO - Aras Bulut Iynemli i posete psihologu – evo šta je istina!

By: TV Exposed