Tužba za kreatore turske serije O Hayat Benim

Pokrenuta je još jedna tužba protiv kreatora turskih serija. Razlog tužbe je kao i u većini prethodnih slučajeva, tvrdnja podnosioca tužbe da je korišćen ili kopiran njegov scenario bez dozvole.

Tužba za kreatore turske serije O Hayat Benim

Foto Credits: Fox TV

Režiser i scenarista Halil Ozer je izjavio da su orginalni scenario i radnja koji su korišićeni za prve tri epizode serije O Hayat Benim njegovi. U pitanju je serija koja je prikazana na turskom kanalu Fox TV. Ozer je podneo tužbu protiv produkcione kompanije i televizijskog kanala i zahteva nadoknadu od 20 hiljada turskih lira.

Prema pisanju turskog Hurriyeta, Ozerovi advokati su podneli tužbu Istanbulskom sudu za intelektualna i industrijska prava. U njoj su naveli sledeće „Naš klijent je poslao scenario za seriju Winter Sun kompaniji Pastel Film. Tada je od strane te kompanije negativan odgovor, tj. scenario nije prihvaćen. Isti scenario je kasnije korišćen apsolutno bez njegove dozvole“. Ostaje da vidimo na koji način će reagovati sud. Trenutno je u toku istraga i prikupljanja dokaza o ovom slučaju...

NOVO - Rejting turskih glumaca na dan 25.05.2021.

 By: Milt-TV Exposed