Beldoks odložen za septembar

Ovogodišnji međunarodni festival dokumentarnog filma Beldoks je trebao održi od 8. do 15. maja. Usled pandemije koronavirusa festival je odložen. Beldoks će se ove godine održati u septembru mesecu uz pomoć EU kroz program Kreativna Evropa MEDIA. Udruženje Beldoks je 13 puta do sada dobilo podršku ovog programa za projekte: Beldoks međunarodni festival dokumentarnog filma ...

Beldoks odložen za septembar

Ovogodišnji međunarodni festival dokumentarnog filma Beldoks je trebao održi od 8. do 15. maja.

Usled pandemije koronavirusa festival je odložen. Beldoks će se ove godine održati u septembru mesecu uz pomoć EU kroz program Kreativna Evropa MEDIA.

Udruženje Beldoks je 13 puta do sada dobilo podršku ovog programa za projekte: Beldoks međunarodni festival dokumentarnog filma (4 puta), Beldocs Industry/Beldocs market (4 puta), #europeanfilmćallenge (3 puta), i AVA Doc (2 puta).

Program Kreativna Evropa MEDIA je prepoznala Beldoks kao jedan od vodećih filmskih festivala u regionu Zapadnog Balkana. U pitanju je festival koji se kontiuirano razvija u skladu sa standardima EU, piše u saopštenju organizatora Beldoksa.

Program će prema rečima organizatora biti "eksplozivan, vizuelno, tematski i geografski veoma raznovrstan i atraktivan".

U festivalskom programu biće prikazano preko 120 dokumentarnih filmova i VR/AR sadržaja.

Tačan datum održavanja ovog festivala biće naknadno objavljen, poručili su iz organizacije festivala.

By: TV Exposed