Čaj od ovsa koji čisti ceo organizam - recept

Eliksiri od ovsa se koriste kao stimulans za nesanicu, mentalnu iscrpljenost i fizički umor. Kupke od ovsene kaše pomaže kod reumatizma, gihta, išijasa i nekih kožnih oboljenja. Pored nabrojanog, ono leči čir na želucu, hronični gastritis, a posebno je koristan kod hroničnog hepatitisa i pankreatitisa. Čaj ili odvar od ovsa ima diuretski efekat, pa je ...

Čaj od ovsa koji čisti ceo organizam - recept

Eliksiri od ovsa se koriste kao stimulans za nesanicu, mentalnu iscrpljenost i fizički umor. Kupke od ovsene kaše pomaže kod reumatizma, gihta, išijasa i nekih kožnih oboljenja.

Pored nabrojanog, ono leči čir na želucu, hronični gastritis, a posebno je koristan kod hroničnog hepatitisa i pankreatitisa. Čaj ili odvar od ovsa ima diuretski efekat, pa je u stanju da leči upalu bubrega i bešike, kao i inkontinencije urina kod dece. Često je veoma efikasan kod lečenja prehlade i gripa.

Čaj se pravi tako što se koristi celo zrno zobi, po mogućnosti neoljušteno. Ako lečite hronični kašalj ili ako sa čajem od zobi lečite upalu pluća, obavezno ovaj čaj zasladite sa kašičicom domaćeg meda.

Čaj od ovasa – recept

1-2 šolje ovsa skuvajte u 1 litri ključale vode, ostavite da odstoji 20 minuta, zatim pijte po pola šolje najmanje 3 puta dnevno. Tako ćete očistiti jetru, ubrzati metabolizam i osnažiti telo.

Eliksir života

3 čaše zobi se dobro operu i skuvaju sa tri litre vode. Kuvajte 20 minuta na laganoj vatri, pa lonac sklonite sa ringle i umotajte ga dobro sa krpama. Posle procedite tečnost kroz gustu sitku ili kroz krpu, pa dodajte 100 grama meda. Tečnost stavite u pretis lonac i dobro zatvorite, pa stavite na ringlu da opet provri. Kada se ohladi stavite tečnost u flašu, pa u frižider. Pre upotrebe sipajte sok od limuna, po ukusu.

Ovaj čas pijte po 100 ml dnevno, u malim gutljajima pre obroka. Znači, ukupno 100 ml dnevno. Kada ispijete ovo piće, ponovite kuru detoksikacije još tri puta. Ova kura se ponavlja 3 puta godišnje: u proleće, leto i jesen. Ovaj eliksir prirodno vraća vitalnost telu i čisti organizam od toksina.