Današnji slavljenik je Murat Yildirim

Danas svoj 45. rođendan slavi turski glumac Murat Yildirim.

Današnji slavljenik je Murat Yildirim

Foto Credits: Haberler

Murat Yildirim je rođen 13. aprila 1979. u Konji, Turska. Njegova karijera uključuje različite uloge u serijama i filmovima.

Evo nekoliko zanimljivih činjenica o njemu:

Porodično poreklo: Njegov otac je kurdskog porekla i bio je profesor književnosti. Muratov otac govori turski i kurdski. Njegova majka je arapskog porekla i takođe govori arapski, ali Murat ne govori tečno ni kurdski ni arapski.

Obrazovanje i interesovanja: Diplomirao je na Tehničkom univerzitetu Yildiz u Istanbulu i ima veliko interesovanje za matematiku. Interesovanje za muziku i pozorište pokazivao je još tokom školovanja. Kao student svirao je bubnjeve u bendu i počeo da nastupa sa univerzitetskom pozorišnom grupom i pohađa časove glume.

Prvo glumio u pozorištu

Glumačka karijera: Posle tri godine glume u pozorištu, Murat Yildirim je dobio prvu manju ulogu u seriji Olumsuz Ask. Kasnije je igrao u serijama Butun Cocuklarim i Buyuk Yalan. Njegova prva veća uloga bila je u seriji Firtina, gde je upoznao svoju buduću prvu suprugu Burcin Terzioglu. Igrao je uspešno i u serijama Asi i Ask ve Ceza. Nedavno je glumio u serijama Ramo i Aziz.

Filmografija: Osim u televizijskim serijama, Murat Yildirim je imao i uloge u filmovima. Nominovan je za nagradu Zlatna narandža za najboljeg glumca za ulogu u filmu Araf. Imao je i ulogu u filmu Guz sancisi o pogromu u Istanbulu.

Murat je talentovan glumac čija je karijera obuhvatala različite žanrove i uloge, a njegova harizma i profesionalizam osvajaju srca gledalaca širom sveta.

NOVO - Yali Capkini se emituje u sve više zemalja!

By: TV Exposed