Dve međunarodne nagrade za film "Jesenji valcer"

Kratkometražni igrani film “Jesenji valcer” osvojio je nekoliko značajnih nagrada. Među njima se izdvajaju dve izuzetno značajne na 22. Filmskom festivalu MECAL u Bareseloni, saopštili su iz Filmskog centra Srbije. Reditelj ovog filma je Ognjen Petković. Festival je zbog pandemije koronavrius održan u online varijanti. Film “Jesenji valcer” je tom prilikom dobio nagradu Grand Prix ...

Dve međunarodne nagrade za film "Jesenji valcer"

Kratkometražni igrani film "Jesenji valcer" osvojio je nekoliko značajnih nagrada.

Među njima se izdvajaju dve izuzetno značajne na 22. Filmskom festivalu MECAL u Bareseloni, saopštili su iz Filmskog centra Srbije.

Reditelj ovog filma je Ognjen Petković.

Festival je zbog pandemije koronavrius održan u online varijanti. Film "Jesenji valcer" je tom prilikom dobio nagradu Grand Prix festivala, kao i nagradu kritike.

U obražloženju Grand Prix nagrade stoji da je to "film o običnim ljudima u neobičnim vremenima, okolnostima koje svi poznajemo, a ratna prošlost može biti i univerzalna i aktuelna."

Kada je reč o nagradi kritike objašnjeno je da je film nagrađen "zbog svoje sposobnosti da stvori distopijsku a realnu atmosferu", kao i stoga što "na kritički način odražava koncept granica u kontekstu savremene Evrope".

Možete pogledati trejler za film, kako bi imali malo bolji uvid o čemu se radi.

https://www.youtube.com/watch?v=6NDC1klzz1o&feature=emb_title

By: TV Exposed