Elif Shafak kandidat za Nobelovu nagradu!

Elif Shafak je ime koje (još uvek) nije poznato u svetu serija. Ova dama je postala kandidat za Nobelovu nagradu!

Elif Shafak kandidat za Nobelovu nagradu!

Foto Credits: Wikipedia

Elif Shafak je britansko-turska književnica. Kako piše britanski Guardian, Elif je postala jedan od glavnih kandidata za dobijanje Nobelove nagrade za književnost ove godine. Njeno ime našlo se medju tri najozbiljnija kandidata iz Evrope za ovu zaista prestižnu nagradu.

Novinari Guardiana odlaze i korak dalje, odnosno preciziraju da je Shafak najozbiljniji kandidat za ovu nagradu. U tekstu navode i to da su njene knjige prodate u preko 100 miliona primeraka. Bez dileme, impresivan podatak. od kojih 12 romana, uključujući i ovaj poslednji The Island of Missing Trees, koji se našao u najužem izboru za nagradu Costa. Njena dela prevedena su na čak pedeset i pet jezika i nalaze se na listama bestselera širom sveta. Roman pod nazivom „10 minuta i 38 sekundi na ovom čudnom svetu“ bio je u užem izboru za Bukerovu nagradu i Ondačijevu nagradu Kraljevskog književnog društva; knjiga je izabrana i za Blekvelovu knjigu godine,

Ova pedesetogodišnja dama je do sada napisala devetnaest knjiga. Ono šta je svrstava u krug ljudi vezanih za serije je njena knjiga, odnosno roman 40 Pravila ljubavi.

Digitalna platforma Netflix je otkupila prava za adaptaciju te knjige u vidu serije koju će napraviti. Ostaje da vidimo da li će u projektu, odnosno snimanju te serije učestvovati i neko od turskih glumaca.

S obzirom na njeno tursko poreklo i to da piše dela na turskom jeziku ne bi bilo iznenadjenje da se tako nešto i dogodi.

NOVO - Hazal Kaya zaštitno lice svetski poznatog brenda

By: Milt-TV Exposed