Evo zbog čega je kažnjena serija Kizilcik Serbeti / Šerbet od brusnice

Došlo je do velikih promena u seriji Kizilcik Serbeti / Šerbet od brusnice od prvog dana kada je počela na TV ekranu.

Evo zbog čega je kažnjena serija Kizilcik Serbeti / Šerbet od brusnice

Foto Credits: Internet Haber

U početku je postojao scenario zasnovan na činjenici da su dve različite porodice, konzervativna i sekularna, imale iste vrednosti, ali su vodile drugačiji život.

U ovom scenariju turske serije Kizilcik Serbeti / Šerbet od brusnice ogledala atmosfera da društvene linije nisu toliko duboke, a da su vrednosti iste iako im se čini da im životni stilovi nisu slični. Na taj način je data poruka da iako postoje razlike u načinu života u društvu, postoje iste strukture u pogledu vrednosti.

Pomenute su zajedničke tačke između konzervativnih i sekularnih porodica. Naravno, ova situacija nije učinila seriju zanimljivom toliko da ima veliki skok u gledanosti. Tada su scenaristi počeli da otkrivaju odraze bilateralnih odnosa koji postoje i u društvu.

Likovi Nursema i Umut došli su do izražaja kao rezultat ove promenljive matematike scenarija. U stvari, do te tačke je sve bilo normalno i uobičajno. Međutim, kada su se scenaristi fokusirali na lik Nurseme, ova tačka je počela da izaziva reakciju konzervativne zajednice, a onda je ova situacija privukla pažnju Vrhovnog saveta Radio-televizije (RTUK-a).

Novčana kazna i suspenzija emitovanja

Događaji poput udaje Nurseme za Ibrahima na zahtev njene porodice, a zatim guranja kroz prozor, i kasnije saznanje o velikoj drami koju je doživela, dolazili su jedan za drugim. Ova situacija je naišla na veliko interesovanje publike i gledanost je u trenu eksplodirala.

Serija Kizilcik Serbeti, koja je postala najgledanija TV serija, otkrila je koliko su duboki problemi u konzervativnim porodicama sa ovakvim scenama. Međutim, prava velika “bomba” bila je činjenica da se Abdulah, glava konzervativne porodice, zaljubio u Alev, mladu i lepu ženu. U stvari, ovo je situacija sa dosta primera u društvu, ali prikazivanje na ovaj način pred milionima na televiziji može se pokazati i kao uzrok nelagodnosti.

Kao rezultat toga, Vrhovni savet radija i televizije izrekao je kazne na osnovu podsticanja nasilja nad ženama u seriji. Tu je novčana kazna od 1,5 miliona TL i odluka da se obustavi emitovanje serije Kizilcik Serbeti / Šerbet od brusnice na 5 nedelja. Nije poznato kako će se pokazati prigovor Show TV-a, koji će ovaj kanal podneti sutra..

NOVO - Demet Ozdemir u seriji Adim Farah od kritika do pohvala!

By: TV Exposed