Film "Sin" - Uliks Fehmiu i Snežana Bogdanović prvi put zajedno na setu

U pitanju je životna priča o paru koji se nakon dvadeset devet godina braka odlučuje na razvod. Glavne uloge tumače Uliks Fehmiu i Snežana Bogdanović. Po prvi put su se našli zajedno na setu, i to u ulozi bračnog para. Scenariskinja i rediteljka filma je Ines Tanović, a film je premijerno prikazan na 48. FEST-u. ...

Film "Sin" - Uliks Fehmiu i Snežana Bogdanović prvi put zajedno na setu

U pitanju je životna priča o paru koji se nakon dvadeset devet godina braka odlučuje na razvod.

Glavne uloge tumače Uliks Fehmiu i Snežana Bogdanović.

Po prvi put su se našli zajedno na setu, i to u ulozi bračnog para. Scenariskinja i rediteljka filma je Ines Tanović, a film je premijerno prikazan na 48. FEST-u.

Radnja filma prati priču osamnaestogodišnjaka Armana koji je usvojen još kao beba. Usvojio ga je par Jasna i Senad, jer tada nisu imali decu. Četiri godine kasnije, Jasna rađa Dadu. Armana sve pogađa, i sve teže se nosi sa činjenicom da je usvojen. Uprkos mnogim pokušajima da skrene Dadu s puta samouništenja, Jasna i Senad negativno tumače njegovu uključenost i krive ga za sve probleme.

„Jako mi je drago da sam radila ovaj film sa Ines. Pre svega zato što ima mnogo manje ženskih autora i bavljenje savremenom porodicom iz ženskog ugla, a takođe i snimanje u Sarajevu na drugačijem akcentu bilo je veliko zadovoljstvo," rekla je glumica Snežana Bogdanović.

„Ines i ja se znamo dugo, pričale smo puno o problemima sa kojima se danas roditelji susreću u odgajanju dece. Vreme u kojem živimo je veoma komplikovano, jer smo udaljeni jedni od drugih, previše radimo jer je ekonomski položaj srednje klase veoma težak, deca su suviše na tehnološkim pomagalima, ne vidimo se, ne čujemo se i ne razumemo se. A želimo sve najbolje i sve brzo. Ova priča je veoma specifična zato što postoje još dodatne otežavajuće okolnosti, a to je dinamika između biološkog i usvojenog deteta, koje prolazi kroz probleme identiteta i puberteta."

https://www.youtube.com/watch?v=jzmIfIm-hP4&feature=emb_title

By: TV Exposed