Film srpskih umetnica u finalu "Corona Short Film Festival"

Na “Corona Short Film Festival”-u izabrano je 35 najboljih filmova koji su se našli u finalu. Među njima se našao film srpskih autorki nazvan “Home”. Stiglo je ukupno 1262 prijave iz preko 70 različitih zemalja. Srpske umetnice su iskoristile boravak u karantinu da urade kratkometražni film, upravo na temu koronavirusa. Svaka od njih se nalazila ...

Film srpskih umetnica u finalu "Corona Short Film Festival"

Na "Corona Short Film Festival"-u izabrano je 35 najboljih filmova koji su se našli u finalu.

Među njima se našao film srpskih autorki nazvan "Home". Stiglo je ukupno 1262 prijave iz preko 70 različitih zemalja.

Srpske umetnice su iskoristile boravak u karantinu da urade kratkometražni film, upravo na temu koronavirusa. Svaka od njih se nalazila u različitom gradu Evrope, pa je film zaista zanimljiv i ima dosta toga da prikaže.

Priču za film je napisala Milkica Stanković, novinarka iz Milana. Miša Cvijović, pijanistkinja i kompozitorka iz Berlina, je uradila muziku za "Home". Režiju potpisuju Tanja Brzaković i glumica i performerka Jelena Bosanac, takođe iz Berlina.

- Tanja i ja smo nekako spontano došle na ideju da snimamo ono što svakodnevno vidimo, ali sada gledamo u potpuno drugačijem svetlu. Rešile smo da zabeležimo jedan dan - puna 24 časa, svih 1.440 minuta, celih 86.400 sekundi. Zašto je ovde vreme toliko bitno? Iz bar tri razloga: ono nastavlja da ide mimo nas, mimo virusa; naši životi su u nekakvom vremenskom vakuumu; otkucajem svake sekunde moje telo boli, zbog pozicije u kojoj moram da izdržim bez pomeranja, radi umetnosti! Umetnosti u doma korone! - objasnila je Bosanac za portal Telegraf.rs.

By: TV Exposed