Glasine o novom iPhone 12 telefonu

Dok je u toku promocija novog iPhone SE telefona, sve više se priča o seriji 12. Tačnije mnogo je glasina o uređajima iPhone 12, 12 Pro and 12 Max – čija čak ni imena nisu potvrđena. Postoje glasine da će telefon izgledati gotovo isto kao iPhone 11. Samo sa nešto tanjim ivicama. Dok drugi tvrde ...

Glasine o novom iPhone 12 telefonu

Dok je u toku promocija novog iPhone SE telefona, sve više se priča o seriji 12. Tačnije mnogo je glasina o uređajima iPhone 12, 12 Pro and 12 Max - čija čak ni imena nisu potvrđena.

Postoje glasine da će telefon izgledati gotovo isto kao iPhone 11. Samo sa nešto tanjim ivicama. Dok drugi tvrde da će telefon između ostalog doći u potpuno novoj nijansi plave boje, do sada neviđene na Apple uređajima tkz. navy blue.

Kada je reč o veličini ekrana, jedan od modela iPhone 12 bi mogao da ima ekran od 5,4 inča, verovatno standardna verzija. Dok bi displeji modela 12 Pro i 12 Max mogli da dostignu čak i 6,7 inča (za referencu iPhone 11 Pro ima ekran od 6,5 inča). Uz to, sve više se pominje osvežavanje ekrana od 120Hz.

Po ranijim najavama, iPhone 12 bi mogao na tržištu da se pojavi u jesen ove godine. Prema analitičaru JPMorgan Samik Chatterjee, Apple će na jesen 2020. godine predstaviti četiri nova modela iPhone 12: 5,4-inčni model, dva 6,1-inčna telefona i 6,7-inčni telefon. Svi oni će imati OLED displeje.

Ova predviđanja podržao je i poznati analitičar Ming-Chi Kuo, koji veruje da trenutna veličina iPhonea 11 Pro od 5,8 inča odlazi u prošlost. Dakle, 5,4-inčni i jedan od 6,1-inčnih modela biće pristupačniji uređaji, koji će biti pretpostavlja se nazvani iPhone 12. Tada će najskuplji telefoni biti drugi 6,1-inčni i 6,7-inčni iPhone 12 Pro i 12 Pro Max.

Još uvek nije poznato da li će telefoni podržavati 5G mrežu ili ne. Postoje neke glasine, ali pravu istinu znaju samo Apple i ljudi koji rade na razvoju nove serije telefona.

Od iPhone-a X, noviji iPhone uređaji imaju prednje kamere koje imaju 3D dubinsko očitavanje. Poznato i kao Face ID, ono skenira vaše lice zbog otključavanja telefona i odobravanja digitalnih plaćanja. Priča se da će Apple možda predstaviti isti sistem i kod glavnih, tj. zadnjih kamera.

Ostaje da se vidi da li će i šta od ovoga biti tačno, a to ćemo kako stvari saznati do kraja 2020. godine.

By: TV Exposed