Gledao seriju Yargi | Presuda pa se odlučio na human čin!

U 74. epizodi serije Yargi koja se nedeljom uveče emituje na Kanalu D, otac čiji sin čeka transplantaciju organa ne mogavši više da izdrži bol koji je doživeo, oteo je Ceylin, Yektu i Parlu kako bi se njegov glas čuo.

Gledao seriju Yargi | Presuda pa se odlučio na human čin!

Foto Credits: Haberler

Posle ovog incidenta, Parla je saosećala sa ožalošćenim ocem i najavila da će donirati svoje organe.

Ova scena na ekranu još jednom je skrenula pažnju na važnost doniranja organa.

Gledalac koji je bio veoma impresioniran snimcima u seriji Yargi | Presuda  i koji se razboleo rekao je porodici da želi da donira svoje organe. Taj donator, koji je preminuo i čije ime nije saopšteno, donirao je svoj bubreg Kenanu Kayalpu, koji se 35 godina lečio od bolesti bubrega.

Kenan Kayalp, koji se već 35 godina bori sa bubrežnom bolešću, dobio je transplantaciju bubrega satima pre nove godine.

Kao novogodišnji poklon za Kenana

Četrdesetgodišnji pacijent koji je bio podvrgnut transplantaciji organa, rekao je: „Moja bolest je počela kada sam imao 16 godina. Ja sam bubrežni bolesnik 35 godina. Ova transplantacija mi je bila novogodišnji poklon.“.

Ocenjujući operaciju izvedenu u Univerzitetskoj bolnici Okan u Tuzli, Istanbul, prof. dr. Alp Gurkan je rekao:

“Jedan od naših pacijenata napravio je testament svojoj porodici nakon gledanja TV serije Yargi | Presuda. Nažalost, taj pacijent je nakon nekog vremena preminuo. Njegova porodica je takođe lako donirala njegove organe.

Naš transplantirani pacijent, gospodin Kenan, je pacijent koji je na dijalizi već 35 godina. Posle ovog dogadjaja, presadili smo mu bubreg. Njegovo stanje se sada popravlja.”.

Skrećući pažnju na važnost transplantacije organa, prof. dr Alp Gurkan je rekao: „Moramo da napravimo volju našoj porodici po ovom pitanju: donirajte svoje organe kada umrete kako bi najmanje pet ljudi moglo da produži život.“.

NOVO - Alp Navruz o svom novom liku u novoj TV seriji

By: TV Exposed