Istorijske turske serije Mevlana i Hay Sultan privlače sve više pažnje

Digitalna platforma turskog nacionalnog kanala TRT Tabii ima nekoliko zapaženih serija. Među njima se izdvajaju serije Mevlana i Hay Sultan.

Istorijske turske serije Mevlana i Hay Sultan privlače sve više pažnje

Foto Credits: IMDB

Serija Mevlana i Hay Sultan imaju nekoliko zajedničkih tačaka. Obe su istorijske serije i obe imaju veoma zanimljiv i dobar glumački kadar. Oba projekta imaju po 10 epizoda.

Mevlana Celaleddin-i Rumi /Mevlana Dzelaludin Rumi

Radnja serije Mevlana Celaleddin-i Rumi / Mevlana Dzelaludin Rumi ili samo skraćeno Mevlana prati putovanje sufije Rumija, koji je napustio svoju domovinu zbog mongolske invazije i otišao na Zapad, gde će preovladati njegova želja da nauči svoju pravu svrhu u životu i svoju filozofiju samorazumevanja. Uloge u seriji tumače Bulent Inal kao Mevlana, Devrim Ozkan u seriji Efsun, Kaan Yildirim, Haluk Piyes, Burak Can, Ahmet Mumtaz Taylan i drugi.

Hay Sultan

Radnja serije Hay Sultan je sledeća: Abdulkadir Geylani i Esref, koji su se upoznali tokom svojih putovanja, zajedno će krenuti u Bagdad. Vraćajući se iz svoje osamljenosti, Abdulkadir Geylani uviđa haos u gradu i ulazi u borbu za prava. U seriji Hay Sultan učestvuju uspešna imena kao što su Mehmet Ozgur, Kerem Arslanoglu, Melisa Asli Pamuk i Aytek Sayan.

Za produkciju serije je zadužena kompanija Intelligent Film. Producent je Emre Konuk a režiser Emir Khali̇lzadeh.

View this post on Instagram

A post shared by tabii (@tabii)

NOVO - Hilal Altinbilek najavila novi projekat

By: TV Exposed