Kad počinju nove epizode popularnih turskih serija?

„Kada će se nastaviti prikazivati serije?“ glavno je pitanje koje si postavljaju svi gledatelji. Da li se producentske kuće i tv kanali ne izjašnjavaju jer žele zbuniti kompetitore i pridobiti veći broj gledatelja nepredvidivim emitiranjem tajno snimanih novih epizoda? Da li iz toga razloga daju netočne ili nepotpune informacije? U Turskoj su danas, u ponedjeljak ...

Kad počinju nove epizode popularnih turskih serija?

„Kada će se nastaviti prikazivati serije?“ glavno je pitanje koje si postavljaju svi gledatelji.

Da li se producentske kuće i tv kanali ne izjašnjavaju jer žele zbuniti kompetitore i pridobiti veći broj gledatelja nepredvidivim emitiranjem tajno snimanih novih epizoda? Da li iz toga razloga daju netočne ili nepotpune informacije?

U Turskoj su danas, u ponedjeljak 11. maja, nakon 50 dana otvoreni trgovački centri i frizerski saloni te je na taj način započelo popuštanje mjera koje su uvedene s ciljem zaustavljanja pošasti koronavirusa.

Ponovno otvaranje setova, nastavak snimanja i prikazivanja epizoda izravno je povezano s razvojem situacije oko koronavirusa. U Turskoj već mjesec dana tijekom vikenda traje zabrana izlaska na ulice, a pretpostavlja se da će s istom nastaviti sve do ramazanskoga Bajrama odnosno 24. maja.

Osim pitanja kada se serije nastavljaju, gledatelje zanima i hoće li biti poznatih ljetnih serija, koje će serije potpuno završiti i sl.

Ako treba početi s konkretnim i provjerenim informacijama, onda je prema svojim gledateljima, kako to i inače biva, najiskreniji turski kanal FOX. Oni su, naime, izjavili da su odlučili što će biti s njihove tri serije: Yasak Elma (Zabranjena jabuka), Öğretmen (Učitelj) i Baraj. Prema toj odluci nove epizode u trenutnim sezonama neće biti snimane, a glumci serije Baraj na setovima će se okupiti 24. juna ove godine.

Što se tiče vijesti o ostalim turskim serijama, trenutno nema provjerenih informacija. Ipak, poznato je da je nekoliko serija odlučilo privesti sezonu kraju.

Hercai

Poznata serija koja je pogotovo prvom sezonom obarala rekorde na televiziji ATV neće se nastaviti u ovoj sezoni te je tako posljednja prikazana epizoda ujedno i posljednja epizoda druge sezone. Gledatelji i obožavatelji serije žalili su se na ovu odluku putem društvenih mreža. Stare će se epizode serije ponovno prikazati, a novu sezonu možemo očekivati na jesen.

Savaşçı

Nakon što su 17. marta zaustavljena snimanja serije Savaşçı, ove je sezone prikazano 17 epizoda. Objavljeno je da će se serija nastaviti prikazivati u sezoni 2020-2021.

Kuruluş Osman

Povijesni spektakl Kuruluş Osman koji se od 20. novembra 2019. prikazuje na turskoj televiziji ATV bio je krajem marta obustavio snimanja te se dugo vremena mislilo da će serija nastaviti tek na jesen, međutim produkcija je odlučila nastaviti snimanja tako da se nove epizode ove serije redovno prikazuju.

Payitaht Abdülhamid

Saznalo se i da drugi uspješni povijesni projekt, onaj koji se prikazuje na turskoj nacionalnoj televiziji TRT1 također obustavlja prikazivanje te privodi sezonu kraju. Očekuje se da će se nove epizode vratiti na ekrane od septembra. Glumci se svakoga petka, kada se inače prikazivala serija, javljaju i druže s gledateljima putem društvenih mreža.

Sefirin Kızı

Korona nije poštedjela ni seriju Sefirin Kızı (Ambasadorova kći) tako da su glumci bili primorani zaustaviti snimanje i povući se u karantenu. I dok jedni izvori pišu kako će se serija nastaviti prikazivati najesen, prema drugima će se glumci ove serije okupiti na setu nakon ramazanskoga Bajrama te snimiti još nekoliko epizoda kojima će zaokružiti ovu sezonu.

Çukur

Gledatelji su se ponadali da će se i ova serija vratiti na ekrane, međutim televizijska kuća Show TV odlučila prikazivati staru seriju İçerde. Produkcijska kuća AY Yapım koja potpisuje oba projekta nije dala nikakve konkretne informacije o novim epizodama, no zna se da ove sezone neće biti novih serija. Gledatelji očekuju povratak serije na male ekrane krajem septembra.

Bilo kako bilo, ako znamo da je bilo godina kada je u Turskoj bilo snimljeno i po 80 serija tijekom jedne godine, sve i ako ne možemo uživati u novim epizodama novih serija, uvijek će se pronaći neka starija serija, a možemo i zaviriti u stare epizode rado gledanih serija.

By: TV Exposed