Kadir Dogulu zahteva milionsku odštetu od novinara!

Ono što je sigurno je da nije uvek lako biti javna ličnost u Turskoj. Ponekad su, najčešće glumci stalna meta raznih pisanja pripadnika medija, koja ponekad nemaju dodirne tačke sa istinom.

Kadir Dogulu zahteva milionsku odštetu od novinara!

Foto Credits: Aksam

Već duže vreme svedoci smo maltretiranja Kadira Dogulua i Neslihan Atagul od strane turske štampe.

Par je odlučio da tužbom stavi tačku na ovu priču protiv novinara koji ih kako su istakli, proganja.

Kadir Dogulu podneo je tužbu protiv novinara Onura Akaya, tražeći odštetu  u iznosu od milion turskih lira za pričinjenu moralnu štetu.

Glumac tvrdi da je Onur Akay napravio neosnovane izjave o njegovom ličnom životu, koje narušavaju njegovu reputaciju, čast i ugled nazivajući ga „oženjenim imamom“, „sektašom“ i tako dalje.

Prijava i Porodičnom sudu

S druge strane, Neslihan Atagul je takođe iskoristila pravna sredstva. Glumica je podnela prijavu Porodičnom sudu u Istanbulu preko svog advokata, tražeći mesečnu zabranu rada za novinara Onura Akaya koji je iznosio zaista neke gnusne tekstove o njoj i suprugu.

U njenoj izjavi koja je podneta sudu, Neslihan traži sudski nalog, navodeći da je novinar uporno vršio psihološki pritisak na nju u televizijskom programu 'Ako ne kažem'.

Ako sud presudi u korist glumice, može izreći jednomesečnu zabranu Akayevog pojavljivanja na ekranima, odnosno rada. Uz to, Onur bi u slučaju presude u korist glumca na tužbu koju je podneo Kadir Dogulu morao da plati iznos koji sud odredi, a glumac zahteva iznos od milion lira…

NOVO - Aslihan Guner željno iščekuje njen novi projekat!

By: TV Exposed