Nagrada za film “Krajputaš u Jasenovu”

Stručna komisija Zavoda za proučavanje kulturnog razvitka je u konkurenciji raznovrsnih predloga nagradu za najbolji digitalni sadržaj dodelila filmu “Krajputaš u Jasenovu”. U pitanju je film Miomira Filipovića koji je prema mišljenju komisije bio najbolji među predlozima koje odlikuju kvalitet, inovativnost i profesionalni pristup. “Pre svega odlučili smo se za ovaj film zbog snažne poruke ...

Nagrada za film “Krajputaš u Jasenovu”

Stručna komisija Zavoda za proučavanje kulturnog razvitka je u konkurenciji raznovrsnih predloga nagradu za najbolji digitalni sadržaj dodelila filmu "Krajputaš u Jasenovu".

U pitanju je film Miomira Filipovića koji je prema mišljenju komisije bio najbolji među predlozima koje odlikuju kvalitet, inovativnost i profesionalni pristup.

"Pre svega odlučili smo se za ovaj film zbog snažne poruke o čuvanju i brizi za kulturno nasleđe Srbije. Svojim nesebičnim i nesvakidašnjim zalaganjem, autor je u pomenutom filmu na jedinstven način pokazao primer ličnog zalaganja za negovanje kulture sećanja i vrednosti koje iz nje proističu", poručuje komisija.

Prema rečima Miomira Filipovića, on je filmom želeo da inspiriše i motiviše druge ljude da učine slične korake od značaja za kulturu i ugled Srbije.

By: TV Exposed