Nova turska istorijska serija Sultan Saladin / Sultan Selahhadin Ayyubi

Potpisan je ugovor za još jednu novu tursku istorijsku seriju. Producent Emre Konuk je objavio da je kompanija Akli Film potpisala ugovor sa pakistanskim Ansari Shah Filmom.

Nova turska istorijska serija Sultan Saladin / Sultan Selahhadin Ayyubi

Foto Credits: Hurriyet

Ugovor se odnosi na kreiranje potpuno nove serije pod nazivom Sultan Saladin / Sultan Selahhadin Ayyubi. Ova serija će ispričati priču o osnivaču Ayyubid dinastije, sultanu Egipta i Sirije. U istoriji Selahhadin je ostao upamćen kao osvajač koji je zastavio invaziju Zapada i pretvorio snage u Islam na području Evrope, kao heroj koji je ujedinio Muslimane i kao neko ko je imao visoke ideale vere u svojoj ličnosti. Uživao je veliko poštovanje hrišćana u Evropi zbog svoje hrabrosti u bitkama i milosrđa prema poražeiom neprijateljima.

U narednom periodu uslediće kasting i znaćemo ko će glumiti legendarnog sultana. Producent Emre Konuk je poznat po svom radu na seriji Uyanis Buyuk Selcuklu i najavljuje novu spektakularnu seriju. Ono što je izvesno je da će se pored turskih, na sceni nove serije pronaći i poznati pakistanski glumci. Među njima se ističu Humayun Saeed i Adnan Siddiqui.

NOVO - Timucin Esen odustao od serije Mevlana!

 By: Milt-TV Exposed