Nova tužba za seriju Kizilcik Serbeti / Šerbet od brusnice

Ljudi koji rade seriju Kizilcik Serbeti / Šerbet od brusnice ponovo će se naći na sudu. Ovaj put u pitanju je privatna tužba. Evo i o čemu se radi.

Nova tužba za seriju Kizilcik Serbeti / Šerbet od brusnice

Foto Credits: DiziCentral

Menadžerka Julide Kar je podnela tužbu protiv kreatora TV serije Kizilcik Serbeti / Šerbet od brusnice. Gospodja Kar tvrdi da je scenario ove popularne turske serije koja se emituje od 28. oktobra zasnovan na njenoj priči.

U toku 2019. godine ona je kako tvrdi poslala e-mail-om tu priču kompaniji Gold Film. Međutim, na arbitraži je utvrdjeno da mejl nije poslat kompaniji Gold Film, već firmi NTC Medya kao i još jednoj produkcionoj kući.

Bez dogovora, sledi ročište

Uprkos tome, Julide Kar institra na tome da su vlasnik NTC Medya, Mehmet Yigit Alp i vlasnik Gold Filma Faruk Turgut prijatelji i da vrlo lako mogu da dele priče. Advokati produkcionih kompanija ističu da priča koju je napisala Kar nema veze sa TV serijom Kizilcik Serbeti / Šerbet od brusnice.

S obzirom da strane ne mogu da se dogovore oko epiloga ceo slučaj će biti razrešen na sudu.

Ovo nije prvi put da kreatori turskih TV serija završe na sudu jer su kako neke osobe tvrde iskoristili njihovu priču za scenario. Da li i koliko u svemu tome u slučaju serije Kizilcik Serbeti i Julide Kar ima istine – ostaje da vidimo.

NOVO - U ponedeljak se završava serija Yasak Elma / Zabranjena jabuka

By: TV Exposed