Nove turske serije u 2022. godini

Godina pred nama biće jedna od odlučujućih u borbi turskih TV serija i digitalnih platformi. Sve veći broj digitalnih platformi i njihovih serija preti da ozbiljno poremeti balans kada su u pitanju turske serije.

Nove turske serije u 2022. godini

Foto Credits: Internet Haber

Zbog toga, televizijski kanali ulažu velika sredstva i trud u njihove nove projekte. Za sezonu zima-proleće potvrđeno je deset novih projekata. Krenimo redom.

Jedna od njih je serija Sen ve Ben / Ti i ja. Za produkciju je zadužena kompanija Surec Film a serija će se emitovati na kanalu Show TV. Režiser na projektu je Ersoy Guler a u glavnim ulogama će se pojaviti Yalcin Hafizoglu i Asli Bekiroglu.

O drugoj seriji je već bilo reči. U pitanju je projekat Oglum / Moj sin koji se radi u produkciji kompanije Ay Yapim. Režiser je Ahmet Katiksiz a serija će biti emitovana na kanalu Show TV. U glavnim ulogama u seriji Oglum će se naći Canan Erguder, Serhat Teoman, Songul Oden, Feyyaz Duman i Kubilay Aka. Pratićemo priču o dva dečaka, njihovim porodicama i tragičnoj nesreći koja ih je spojila.

Uskoro nas očekuje i serija Son Nefesime Kadar / Do poslednjeg daha. Projekat se radi u produkciji Pastel Filma za Fox TV. Režiser na seriji je Deniz Dikilitas. U glavnim ulogama ćemo gledati Nurgul Yesilcay kao policajku, Emrea Kinaya kao glavnog negativca i Ertana Sabana. U pitanju je rimejk popularne britanske serije Happy Valley.

Pored do sada navedenih očekuje nas i TV serija Uc Kiz Kardes / Tri sestre. Ova turska serija će biti emitovana na Kanalu D, a za produkciju je zadužena kompanija Surec Film. Glavne uloge će tumačiti Reha Ozcan, Berker Guven, Ozgu Kaya, Almila Ada i Iclal Aydin na čijoj knjizi je i zasnovana serija. Režiser je Eda Teksoz.

Uskoro ćemo gledati i seriju Yesil Vadinin Kizi / Devojka iz zelene doline. Ovo je projekat za koji još uvek nije poznat kanal na kom će se emitovati. Seriju priprema Yesil Yapim, a režiseri su Murat Senoy i Cagil Nurhak Aydogdu. Reč je o turskoj adaptaciji dela Anne of Green Gables u kojoj će glavnu ulogu tumačiti Berek Gokyildiz.

U novoj sezoni i to uskoro ćemo gledati i seriju Yalniz Kurt / Usamljeni vuk. Producent ove nove turske serije je Osman Sinav a režiser Cagatay Tosun. Glavne uloge u seriji će glumiti Cihan Unal, Hasan Deniz Yaran, Damla Colbay i Murat Han. Radnje ovog projekta će nam doneti priču o turskim tajnim službama i njihovim borbama protiv moćne terorističke organizacije. Serija će biti emitovana na ATV TV-u, a u njoj nas prema najavama očekuje dosta akcionih scena.

Gledaćemo i nekoliko novih istorijskih serija. To su Askin Yolculugu Haci Bayram Veli i Mevlana. Serija Askin Yolculugu Haci Bayram Veli se snimala u produkciji kompanije Tekden Film. U glavnoj ulozi je sjajni Burak Sevinc. Režiser na projektu je Kamil Aydin a serija će biti emitovana na državnom kanalu u Turskoj, TRT1. Projekat je već snimljen a prema najnovijim informacijama biće emitovan na početku Ramazana, u aprilu. Snimanje je trajalo osam meseci i sve je pažljivo isplanirano i odrađeno. Ostaje da vidimo konačan proizvod.

Seriju Mevlana priprema kompanija Kale Film, a režira Can Ulkay. U glavnim ulogama će se naći Bulent Inal, Kaan Yildirim, Nilay Deniz, Yusuf Cim i Devrim Ozkan. I ova serija će biti emitovana na kanalu TRT1, pa će se kasnije preseliti na digitalnu platformu ovog kanala pod nazivom TRT0. U seriji ćemo gledati priču o životu jednog od najvećih Sufi pesnika – Mevlani.

Kada su u pitanju turske serije o kojima je već bilo reči a koje ćemo gledati u novoj sezoni svakako se izdvajaju serije Baba / Otac i Suslu Korkuluk / Ukrašeno strašilo.

Seriju Baba / Otac priprema kompanija Ay Yapim,  a režiser na projektu je Cagri Bayrak. U glavnim ulogama ćemo gledati Tolgu Saritasa, Haluka Bilginera, Ozge Yagiz, Hakana Kurtasa i Beril Pozam. Projekat će biti emitovan na kanalu Show TV. Više o seriji možete čitati klikom na – Turska serija Baba / Otac.

Velika očekivanja su i od serije Suslu Korkuluk / Ukrašeno strašilo. Projekat se radi u produkciji kompanije OGM Pictures a biće emitovan na kanalu TV8.  Reč je o jednoj od serija koja se najviše iščekuje ali i o čijoj radnji se najmanje zna. Glavnu ulogu će tumačiti sjajni Cagatay Ulusoy a režiser je Cem Karci. Cagatayeva partnerka u seriji je Alina Boz. Prema najnovijim informacijama, premijera ove nove turske serije će biti u martu mesecu.

NOVO - Epizoda odluke za seriju Annemizi Saklarken | Tajna naše majke

 By: Milt-TV Exposed