Objavljena lista najtraženijih serija u Turskoj u 2021. godini

Za ljubitelje podataka stiže jedna zanimljiva vest. Google je objavio listu najtraženijih serija u toku 2021. godini u Turskoj.

Objavljena lista najtraženijih serija u Turskoj u 2021. godini

Foto Credits: Dizilah

Najtraženija u pretragama bila je serija koja nema veze sa Turskom. U pitanju je hit Squid Game koji je za kratko vreme osvojio ceo svet. Na drugom mestu, pa sve do desete pozicije su turske serije.  Ispod serije Squid Game je projekat Sadakatsiz / Neveran. Treće mesto u Google pretrazi pripalo je seriji Ask Mantik Intikam / Ljubav logika osveta. Četvrta po broju pretraga je serija Masumiyet / Nevinost. Na petoj poziciji se nalazi serija Yargi / Presuda.

Šesta je serija koja je od samog starta izazvala dosta kontraverzi, Uc Kurus / Tri novčića. Podsećamo, reč je o projektu na čiji račun su izrečene mnoge optužbe za diskriminaciju roma, a čak su podnete i zvanične prijave državnom cenzoru.

Sedmo mesto je pripalo seriji Masumlar Apartmani / Apartmani nevinih. Osma je serija koja je postala pravi fenomen na društvenim mrežama Sen Cal Kapimi / Pokucaj na moja vrata. Na devetom mestu po broju pretraga na Google je serija Son Yaz / Poslednje leto. Svoje mesto u top 10 našla je i serija Marasli.

Ono što je vidljivo je da među turskim serijama nema onih sa digitalnih platformi. Pored ogromnog uspeha serije Yesilcam, projekat se jednostavno nije našao u top 10 na najvećem svetskom pretraživaču. Ovo je samo još jedan dokaz da su televizijski projekti i dalje veoma cenjeni, traženi i poštovani u Turskoj.

Koji od ovih projekata je vama bio najzanimljivi tokom ove godine? Pišite nam u komentarima.

NOVO - Talat Bulut – Edukacija je najveća investicija

 By: Milt-TV Exposed