Odličan start serije Destan | Legenda

Sinoć je emitovana prva epizoda nove turske serije Legenda | Destan. Reč je o novoj istorijskoj seriji koju potpisuje Mehmet Bozdag.

Odličan start serije Destan | Legenda

Foto Credits: IMDB

Kada ja reč o gledanosti, serija Destan je imala odličan početak. U kategoriji total rejting je bila najgledanija od svih serija juče emitovanih! Ostvaren je total rejting od 8.74. U kategoriji AB rejting je iznosio 4.90, a u ABC 7.61. Zaista odlične brojke za ovu novu istorijsku seriju.

Radnja u seriji Destan | Legenda se događa u 8. veku, u zemljama Srednje Azije koje još nisu prihvatile Islam. Kina je je uperila svoje oštre zube u tursku naciju, a Varjazi, Mongoli Sogdijanci i Persijanci čekaju u zasedi. Kao da to nije bilo dovoljno, turska plemena koja istu krv zovu svojim precima su napali jedni druge. Postoji veliko neprijatljsvo između dinastije Gok (nebo) i dinastije Dag (planina) koje su obe turske. 
Pod ovim političkim uslovima, veliki kan dinastije Gok, Alpagu Han, odlučuje da za svog sina koji je invalid uzme ćerku svog brata Balamira Jabguna za koga veruje da je pobunjenik. Okuplja porodicu i kreće u zapadni Gok kanat kako bi isprosio devojku. Na putu ih čeka velika opasnost - Planinska ratnica Akkiz koja gori vatrom osvete još od detinjstva. 

Produkcija i dizajn projekta pripadaju Mehmetu Bozdagu, režiju obavlja Emir Khalilzadeh, a scenario pišu Ayşe Ferda Eryılmaz i Nehir Erdem. Glavne uloge tumače Ebru Sahin, Edip Tepeli i Selim Bayraktar.

NOVO - Danas počinje turska serija Destan / Legenda

 By: Milt-TV Exposed