Serija Yangin Gunleri Independenta ima tešku, istinitu priču!

Turska serija Yangin Gunleri Independenta, koja priča priču o velikoj eksploziji na Bosforu koja se dogodila krajem 1979. godine koja je radikalno promenila živote ljudi u tom delu Turske, sastaće se sa publikom na TRT1 prvom epizodom u ponedeljak, 17. jula.

Serija Yangin Gunleri Independenta ima tešku, istinitu priču!

Foto Credits: DiziCentral

Serija Yangin Gunleri Independenta je jedan od ambicioznih projekata koji su kreirani od strane Tabii, međunarodne digitalne platforme TRT-a.

Fikret Kuskan, Bora Akkas, Selin Genc, Deniz Ozerman, Nevra Serezli, Burak Satibol, Gokan Yikilkan i Cihan Talay su u glumačkoj postavi zaista zanimljive serije Yangin Gunleri Independenta, koju je producirao Hasan Kacan i podržao scenario.

Radnja serije orjentisana na nesreću i život nakon nje

Tema serije Yangin Gunleri Independenta, koju je režirao Omer Faruk Sorak, koja publiku vodi u stvaran istorijski i buran period, je ukratko sledeća:

Poslednjih dana 1979. godine, dok je život u Istanbulu Selimiye tekao mirno, velika pomorska nesreća na Bosforu menja sve, mnogima promeni život iz korena. Ogromna eksplozija koja se dogodila kada je grčki teretni brod Evriali koji je dolazio iz Crnog mora udario u tanker Independenta pod rumunskom zastavom koji je prevozio 94 hiljade tona sirove nafte stvoriće efekat bombe u životima lokalnog stanovništva.

Reč je o stvarnom istorijskom dogadjaju koji je poremetio svakodnevnicu i ostao upamćen u istoriji Turske, pogotovo tog dela zemlje gde se nesreća dogodila.

NOVO - Turska serija Son Gun / Poslednji dan ima zaista upečatljivu priču

By: TV Exposed