Pobuna Hande Ercel protiv nejednakosti plata?!

Pitanje nejednakosti plata između glumaca i glumica u Turskoj u poslednje vreme dolazi u prvi plan na dnevnom redu časopisa. U ovom trenutku, u štampi se pojavila vest da je Hande Ercel želela da bude plaćena po epizodi koliko i Can Yaman za učešće u seriji El Turco, koja će se snimati za Disney Plus.

Pobuna Hande Ercel protiv nejednakosti plata?!

Foto Credits: Haberler

U startu, ne znamo koliko su ovi izveštaji tačni. Međutim, u glavnim turskim radio-difuznim kompanijama reflektuju se informacije da Hande Ercel, poput Cana Yamana, zahteva naknadu od 1,5 miliona TL po epizodi u novom projektu. U vestima magazina ima informacija da je Hande na ovaj način reagovala na prisutnu nejednakost u platama muških i ženskih glumaca i da se ova situacija odrazila kao problem u trenutku početka projekta El Turco, pa su čak i razmatrani različiti projekti za Ercel.

Pobuna Hande Ercel protiv nejednakosti plata bio bi ispravan stav, ali pošto nemamo jasne informacije da ona ima toliki problem za seriju El Turco, ispravnije bi bilo reći to kao potencijalnu priču ili trač.

Činjenica da glumice rade za niže plate od glumaca jedno je od problematičnih pitanja turske industrije TV serija. Takvu situacije nasledile su i digitalne platform koje počinju da snimaju u Turskoj iz prostog razloga što one koriste iste producentske kuće kao i televizijski kanali.

U stvari, videli smo u mnogim slučajevima da su među dvoje glavnih glumaca muškarci plaćeni više, a žene manje. Poslednjih godina, glumice su pojačale svoje izjave koje skreću pažnju i kritikuju ovo pitanje. U ovom trenutku, Hazar Erguclu je jedna od glumica koja je jasno istakla svoj stav po ovom pitanju.

Da li je to slučaj i sa Hande Ercel mogli bi da saznamo vrlo brzo…

NOVO - Hazal Kaya najavila drugu sezonu popularne serije

By: TV Exposed