Počele prijave za SILAFEST

Objavljen je Javni poziv za prijavljivanje domaćih i stranih učesnika za SILAFEST. U pitanju je Festival turističkog i ekološkog filma koji će se održati u Velikom Gradištu od 30. avgusta do 5. septembra. Najbolja ostvarenja dobiće „Gran pri“ festivala i nagrade “Zlatni” i “Srebrni talas” za najbolje filmove po takmičarskim kategorijama. Prijave se mogu slati ...

Počele prijave za SILAFEST

Objavljen je Javni poziv za prijavljivanje domaćih i stranih učesnika za SILAFEST.

U pitanju je Festival turističkog i ekološkog filma koji će se održati u Velikom Gradištu od 30. avgusta do 5. septembra. Najbolja ostvarenja dobiće „Gran pri“ festivala i nagrade "Zlatni" i "Srebrni talas" za najbolje filmove po takmičarskim kategorijama.

Prijave se mogu slati do 15. juna. Nakon toga će selekciona komisija izabrati oko 60 filmova. Izabrani filmovi će biti prikazani u amfiteatru gradskog parka i na dunavskom keju. Sve to pratiće stručni žiri i domaći i strani ekolozi, novionari i turistički radnici. Najboljim ostvarenjima dodeliće se „Gran pri“ festivala i nagrade "Zlatni" i "Srebrni talas" za najbolje filmove po takmičarskim kategorijama.

Dodeliće se i specijalne nagrade "Zlatni pinkum", za najbolja domaća filmska ostvarenja iz oblasti ekologije i turizma, i nagrade "Beli bagrem" za najbolje autore u domenu opšteg senzibiliteta, režije, filmske montaže i muzike.

By: TV Exposed