Počelo snimanje turskog filma Neandria

U petak 11. marta otpočelo je snimanje još jednog turskog kinematografskog projekta. Reč je o filmu pod nazivom Neandria.

Počelo snimanje turskog filma Neandria

Foto Credits: Wikipedia

Film Neandria će biti sniman u selu Kayacik i drevnom gradu Neandriji. Kompanija Atlantik Film je zadužena za produkciju ovog projekta. Scenario piše Reha Erdem a na poziciji producenta je Omer Atay.

 Ovaj projekat je specifičan po tome da je prva turska inicijativa za snimanje ekološko održivih filmova. Šta to znači u praksi? Svi kostimi koji se budu koristili pri snimanju kadrova za ovaj film biće izradjeni na ekološki prihvatljiv način. Pored toga, vodiće se računa i o prevozu koji se koristi i smeštaju. Proces proizvodnje filma će biti snimljen i emitovan kao posebni dokumentarni film. Na poziciji režisera tog projekta je Selin Bonfi.

Kada je konkretno o filmu Neandria poznato je da će glavnu ulogu tumačiti Deniz Ilhan. Pored nje uloge u filmu će imati Nur Fettahoglu, Ahmet Rifat Sungar, Serkam Keskin, Nihal Yalcin, Bulent Emin Yarar, Gizem Katmer, Ayseg Kopartan i drugi.

Radnja filma će doneti priču o mladoj ženi Suni koja živi u malom i siromašnom gradu u blizini drevnog grada Neandrija. Suna je sportskinja, tačnije atletičarka koja će se priprema za takmičenja. Ostaje da vidimo kakav zaplet će doneti radnja ovog novog, po mnogo čemu specifičnog filma.

NOVO - Elif Shafak kandidat za Nobelovu nagradu!

By: Milt-TV Exposed