Samsung A22s 5G - novi best buy za prosečne korisnike?!

Kompanije Samsung je na prezentaciji u Rusiji predstavila njihov novi model pod oznakom A22s 5G. Pa, može li Samsung A22s 5G da postane best buy za prosečne korisnike?!

Samsung A22s 5G - novi best buy za prosečne korisnike?!

Foto Credits: Promo / Samsung

Novi model predstavlja poboljšanu verziju “običnog” A22 modela koji je u prodaji od letos.

Samsung A22s 5G dolazi sa sistemom od tri kamere i baterijom velikog kapaciteta. Baterija je od 5,000 mAh što u startu obećava dobru autonomiju, da li će tako biti u praksi - videćemo. Uređaj podržava i 15W brzo punjenje. Tu su i USB Type-C priključak kao i 3.5 mm izlaz za slušalice. Sa strane na kućištu telefona je pozicioniran senzor otiska prsta.

Smartfon Samsung A22s 5G dolazi u dve verzije. Možete ga pronaći u verziji sa 4 GB RAM i 64 GB interne memoriji i u verziji 4 GB RAM + 128 GB. Moguće je proširenje memorije putem microSD kartice kapaciteta do 1 TB (terabajta).

Kada je reč o poleđini telefona, ona dolazi u beloj, mint ili sivoj opciji. Kada je reč o sistemu kamera, glavna ima 48 megapiksela i sposobna je da napravi fotografije dobrog kvaliteta. Druga dva senzora koji služe za dubinu i makrofotografiju su od 5 i 2 megapiksela. Na prednjem delu telefona je smeštena selfi kamera koja ima 8 MP.

Ekran novog Samsungovog smartfona je FullHD+ rezolucije (1,080 x 2,408 piksela) i TFT LCD tipa. Nedostak AMOLED ekrana je možda i najveći nedostatak ovog modela. Dijagonala ekrana iznosi 6.6 inča, što ga svrstava u neku sredinu, kada je u pitanju taj podatak. Osvežavanje ekrana je 90 Hz a odnos stranica je 16:9.

Dimenzije uređaja su 167.2 mm x 76.4 mm x 9.0 mm, a telefon je težak 203 grama. Uređaj pokreće octa-core MediaTek Dimensity 700 procesor, a operativni sistem ovog Samunga je Android 11.

Uređaj podržava dve nano-SIM kartice.

Ono što se još čeka jeste zvanična cena. Ukoliko telefon bude pristupačan, a trebalo bi, verujemo da će postati izbor velikog broja korisnika.

 By: Milt-TV Exposed