Apple iPhone XR - najbolji iPhone u odnosu cene i kvaliteta?

Najjeftiniji iPhone serije X, Face ID, brzo punjenje, vrlo dobre kamere i naravno ekran. Opis XR telefona u najkraćim crtama. Da li je i najbolji odnos uloženog novca i dobijenog? Hajde da vidimo. Da, postoje kompromisi, nešto slabije kamere od odnosu na XS model, uz to najviše se ističe nedostatak telefoto kamere koju XS ima. ...

Apple iPhone XR - najbolji iPhone u odnosu cene i kvaliteta?

Najjeftiniji iPhone serije X, Face ID, brzo punjenje, vrlo dobre kamere i naravno ekran. Opis XR telefona u najkraćim crtama. Da li je i najbolji odnos uloženog novca i dobijenog? Hajde da vidimo.

Da, postoje kompromisi, nešto slabije kamere od odnosu na XS model, uz to najviše se ističe nedostatak telefoto kamere koju XS ima. Ipak, sa nižom cena ta činjenica se pomalo i zanemari, i čini ga podjednako dobrim izborom.

Sa cenom nešto višom od 500e u Srbiji (za verziju od 64 GB) iPhone XR polako privlači i kupce na ovim prostorima. Kućište telefona dolazi u raznim bojama: bela, crna, crvena, žuta, plava, roze. Dimenzije telefona su 150,9 x 75,7 x 8,3 mm. Sa prednje strane se nalazi staklo, kao i pozadi, a okvir je izrađen od metala. Telefon je vodotporan do 1 metra dubine (IP67). Težak je 194 grama. Na uređaju ne postoji 3,5 mm priključak kao ni 3D Touch. Umesto njega XR daje male vibracije kao povratnu informaciju.

Procesor je identičan kao u XS telefonu - A12 Bionic, a telefon dolazi sa iOS12 operativnim sistemom.

Telefon ima 6,1 inčni IPS (LCD) ekran sa odnosom stranica 19,5:9. Ekran je dobrog kvaliteta, i poređenje sa OLED koji se nalazi na skupljim verzijama će biti primetno jedino kada stavite uređaje jedan do drugog. Rezolucija displeja je 1792x828px.

Glavna kamera je od 12MP ( 1080p FullHD@240fps, 4K UHD@60fps ), i tu se u odnosu na XS pomalo oseti nedostatak telefoto kamere. Baterija je možda i najjače oružje ovog telefona. Za sat vremena više pregledanja video snimaka i za dva sata više korišćenja interneta u odnosu na XS Max ( dva sata videa i tri sata interneta u odnosu na XS). Tu je i bežično punjenje od 7.5 W.

By: TV Exposed