Serija FBI - radnja i uloge

Od dobitnika Emmy nagrade Dicka Wolfa i tima koji stoji iza franšize Law & Order | Zakon i red, pre nekoliko godina stigla je nova serija pod nazivom FBI.

Serija FBI - radnja i uloge

Foto Credits: IMDB

Serija FBI je brza drama o unutrašnjem radu njujorške kancelarije Federalnog istražnog biroa.

Ova elitna jedinica prenosi sve svoje talente, intelekt i tehničku stručnost na velikim slučajevima kako bi Njujork i zemlja bili bezbedni.

Radnja serije FBI

Rođena u porodici u kojoj je više generacija radilo u organima za sprovođenje zakona, specijalni agent Maggie Bell duboko je posvećena ljudima sa kojima radi, kao i onima koje štiti. Njen partner je specijalni agent Omar Adom "OA" Zidan, diplomac West Pointa, koji je proveo dve godine na tajnom zadatku za DEA pre nego što ga je FBI odabrao.

Tim takođe uključuje pomoćnika specijalnog agenta Jubala Valentina, koji je “mozak” kancelarije, čija sposobnost da se lako poveže i sarađuje sa nadređenima i podređenima ga čini glavnim motivatorom.

Odeljenje vodi specijalni agent Isobel Castille, a u istom radi još sjajnih agenata i analitičara. Među njima se izdvajaju specijalni agenti Stuart Scola i Tiffani Wallace kao i analitičari Kelly Moran, Ian Lim i Elise Taylor.

Ovi prvoklasni agent i analitičari uporno istražuju slučajeve velikih razmera, uključujući terorizam, organizovani kriminal i kontraobaveštajne službe.

Uloge

Uloge u seriji FBI tumače Missy Peregrym kao Maggie Bell, Zeeko Zaki kao OA Zidan, Alana De La Garza kao Isobal Castille, Jeremy Sisto kao Jubal Valentin, John Boyd kao Stuart Scola, Taylor Antony Miller kao Kelly Moran, Vedette Lim kao Elise Taylor, Katherine Renee Kane kao Tiffany Wallace, James Chen kao Ian Lim, Shantel Van Santen kao Nina Chase i drugi.

Serija FBI je usko povezana sa serijama FBI International i FBI Most Wanted, pa jednom u sezoni gledamo i tkzv. crossovere između serija. Takođe, likovi iz ove dve serije se vremena na vreme pojave epizodno u projektu FBI. Uz to, projekat FBI je povezan i sa serijom Chicago PD.

Sve to ni ne čudi jer iza svih ovih navedenih serija stoji isti čovek – Dick Wolf.

NOVO - Bliži se vreme odluke za seriju Ates Kuslari / Vatrene ptice

By: TV Exposed