Serija Kizilcik Serbeti / Šerbet od brusnice na raskrsnici

Na televizijskom ekranu projekat Kizilcik Serbeti / Šerbet od brusnice privukao je pažnju kao serija sa religioznom osetljivošću.

Serija Kizilcik Serbeti / Šerbet od brusnice na raskrsnici

Foto Credits: Internet Haber

Priča serije Kizilcik Serbeti govori o životu mlade žene koja odrasta u sekularnoj porodici koja je udata za člana konzervativne porodice. Sukob porodica iz dve različite kulture takođe donosi dobre ocene, ali se u jednom trenutku očekuje da scenaristi transformišu seriju u priču usmerenu na empatiju. Producent Faruk Turgut je za seriju, koja nosi potpis Gold filma, dao sledeću izjavu:

Pričamo o sekularnoj ženi koja je udata u konzervativnu porodicu i trudi se da razume ljude oko sebe, saoseća sa njima, oslobađa se njenih predrasuda.”. U priči ove turske serije, sukob porodica u dve različite kulture bio je ključan za povećanje gledanosti, a u ovom trenutku se uočava stav scenarista koji povećava sukob.

 Turgut je u izjavi dodao: „Glavna stvar koju želimo da uradimo je ljubav. Gradili smo stranke pod uticajem trenutne situacije u društvu.“. Uprkos ovim rečima, činjenica da scenario serije ostavlja ljubavnu priču i fokusira se na sukobe porodica u dve različite kulture govori da je došlo do blagog odstupanja od prvobitne svrhe. Scenaristi serije Kizilcik Serbeti / Šerbet od brusnice mogu da napišu efektne scene na mestu empatije u narednim epizodama, ali u procesu gde konfliktno okruženje povećava rejting, neće biti lako rizikovati rejtinge transformišući priču u seriji.

Još nije jasno da li će se ova turska serija udaljiti od svoje prvobitne svrhe ili će povećati društvenu svest i objasniti važnost empatije za porodice iz različitih kultura. Sa pravom se može reći da je projekat na raskrsnici…

NOVO - Dobro raspoloženje na setu serije Yali Capkini

By: TV Exposed