Serija Senden Daha Guzel - energija važnija od mišića

Turska televizijska serija Senden Daha Guzel | Lepša od tebe je bez dileme jedna od najzapaženijih u poslednje vreme. Serija je u Turskoj bila predmet odredjenih kritika, koje možda i imaju osnova.

Serija Senden Daha Guzel - energija važnija od mišića

Foto Credits: IMDB

Od samog starta, odnosno od prve scene u kojoj je prikazano izvajano telo Buraka Celika u seriji Senden Daha Guzel | Lepša od tebe, počele su razne analize ove serije. Vrlo brzo je prikazivanje scena u kojima je Burak bez majice nazvano "mišićni šou". Mnoge je sve to podsetilo i na seriju Erkenci Kus u kojoj je izgledom plenio Can Yaman. U Turskoj se scene iz nove serije Senden Daha Guzel u kojima je Burak Celik prikazan bez majice već nakon nekoliko epizoda postale predmet kritika. Istina, takve scene su možda i češće nego što bi trebalo, ali to je priznaćete i stvar ukusa.

Pomalo u drugi plan je otišla sama radnja ove turske TV serije ali i energija glavnih glumaca. Cemre Baysel kao Efsun i Burak Celik kao Emir na sceni zajedno izgledaju sjajno i što je najvažnije kompatibilno. Burak jeste krupan, gabaritan muškarac, ali Cemre i on zaista izgledaju kompaktno i lepo ih je gledati zajedno. Upravo ta kombatibilnost i kada glavnu glumci "legnu" jednu drugom je vrlo često i osnov i razlog uspeha neke serije. Da Kaan Urgancioglu i Pinar Deniz nisu toliko upečatljivi priznaćete ni serija Yargi | Presuda ne bi bila to što jeste, uz bez ikakve dileme fantastičnu priču i sam scenario. Primer kombatibilnosti glumačkog para imali smo i u seriji Sen Cal Kapimi | Pokucaj na moja vrata, koja možda i jeste najbolji pokazatelj ovog stava. Hande Ercel i Kerem Bursin su sjajno funkcionisali i izgledali. Sama radnja serije je često bila na meti kritika i rasprava, ali Hande i Kerem su gurali priču napred i zajedno sa celim timom stvorili projekat koji polako osvaja ceo svet. Pomenuta serija Erkenci Kus nije postala popularna zbog mišića Cana Yamana, koji su istina, privukli dodatnu pažnju na projekat. Sklad glavnih glumaca te turske serije, Yamana i Demet Ozdemir je bio jedan od glavnih, ako ne i glavni faktor za uspeh tog u svoje vreme veoma uspešnog projekta.

Senden Daha Guzel, Erkenci Kus, Yargi i Sen Cal Kapimi su možda različite serije, ali im je zajednička energija izmedju glavnih glumaca koja prosto pleni. Ostaje da vidimo da li će serija Lepša od tebe koja se emituje na turskom Fox TV-u uspeti da ostvari zapažene uspehe kao tri pomenute.

Čini se da priča u seriji nije loša, kompatibilnost glavnih glumaca je tu i ispunjeni su osnovni uslovi za uspeh serije. "Mišićni šou" koji se po svemu sudeći ne dopada gledaocima u Turskoj privukao je pažnju gledalaca iz inostranstva. Ukoliko prodaja serije Senden Daha Guzel | Lepša od tebe van Turske bude na visokom nivou to može garantovati opstanak serije u etru, bez obzira na možda i nižu gledanost u matičnoj zemlji.

NOVO -Berken Guven ima važan savet za mladje kolege

By: TV Exposed