Serija Uyanis Buyuk Selcuklu veoma obiman projekat

Za snimanje serije Uyanis Buyuk Selcuklu koji počinje 28. septembra, napravljen je srednjovekovni grad sa palatom, džamijom, madresom(škola), karavan-sarajem(konačište). Scenario je naprvljen za dva seldžučka logora, grad Selemzar i Vizantijsku tvrđavu. Površina na kojoj se snima pokriva više od 7500 m kvadratnih. Na snimanju je učestvovalo 150 tehničkog osoblja, 50 glumaca, 3 hiljade statista. Snimanje ...

Serija Uyanis Buyuk Selcuklu veoma obiman projekat

Za snimanje serije Uyanis Buyuk Selcuklu koji počinje 28. septembra, napravljen je srednjovekovni grad sa palatom, džamijom, madresom(škola), karavan-sarajem(konačište). Scenario je naprvljen za dva seldžučka logora, grad Selemzar i Vizantijsku tvrđavu. Površina na kojoj se snima pokriva više od 7500 m kvadratnih.

Na snimanju je učestvovalo 150 tehničkog osoblja, 50 glumaca, 3 hiljade statista. Snimanje prve epizode trajalo je 60 dana. njviše vremena je uloženo na scenu bitke koja je zahtevala dodatnu pripremu od 15 dana.400 glumaca je učestvovalo u bitci, 100 njih su bili konjanici, 3 holjade su bile figure, a 5 hiljada kostima je itrađeno.

Ekin Koc i Bugra Gulsoy bili su trenirani od najboljeg učitelja jahanja Janbi Ceylana. Poznata kazahstanska grupa nomadskih kaskadera, koja je radila u Holivudu i u turskim serijama (Dirilis Ertugrul i Kurulus Osman), bavi se akrobacijama u seriji.

By: TV Exposed

NOVO-Skandal oko filma o pevačici Bergen i dalje aktuelan