Španski Film - Roma (2018)

Roma je dramski film iz 2018. godine koji je napisao i režirao Alfonso Cuaron, a koji je takođe producirao, snimio i koproducirao. Radnja je postavljena u 1970. i 1971. godinu, prati život domaćice iz porodice srednjeg sloja, kao polu-autobiografsko shvatanje odgoja Cuaron u romskom naselju Colonia u Mexico City. Film je imao svoju svetsku premijeru ...

Španski Film - Roma (2018)

Roma je dramski film iz 2018. godine koji je napisao i režirao Alfonso Cuaron, a koji je takođe producirao, snimio i koproducirao.

Radnja je postavljena u 1970. i 1971. godinu, prati život domaćice iz porodice srednjeg sloja, kao polu-autobiografsko shvatanje odgoja Cuaron u romskom naselju Colonia u Mexico City.

Film je imao svoju svetsku premijeru na 75. Međunarodnom filmskom festivalu u Veneciji 30. avgusta 2018. godine, gde je osvojio Zlatnog lava. Dobio je opšte priznanje, sa posebnim pohvalama za Cuaron-ov scenarij, režiju i kinematografiju.

Ulogu u filmu tumače:

  • Yalitza Aparicio kao Cleodegaria "Cleo" Gutiérrez
  • Marina de Tavira kao Sofía
  • Fernando Grediaga kao Antonio
  • Jorge Antonio Guerrero kao Fermín
  • Marco Graf kao Pepe
  • Daniela Demesa kao Sofi

https://www.youtube.com/watch?v=6BS27ngZtxg

Napad i pljačka tokom snimanja filma

1. novembra 2016. godine, ekipa koja je snimala film bila je meta pljačke. Prema informacija studija koji je snimao film, "dve žene su pogođene, pet članova posade hospitalizovano, a tokom napada ukradeni su mobilni telefoni, novčanici i nakit". Oni su, kako se izveštavalo tada, došli da snime kadrove kada je grupa gradskih radnika prišla i pokušala da zatvori snimanje. Ekipa sa seta je izjavila da imaju dozvolu za snimanje, ali radnici su istrajali i između grupe je izbila svađa.

Radnja filma

Radnja filma se odvija u romskom okrugu Colonia u Mexico Cityiju. Prateći svakodnevnicu srednjograđanske porodice dr Antonija, životi dve žene - predana sobarice i domaćice Cleo i njenog poslodavca Sofije, postaju se neraskidivo isprepleteni. Naizgled običan poslovni put u Kvebek ostavlja gorak ukus. Tokom jedne duge godine - od četvorogodišnjeg Svetskog prvenstva 1970-ih do masakra na Corpu Christi-umočenom krvlju - u ovom filmu vas očekuju nepredviđene i ponekad nepodnošljive komplikacije ljubavi; novi život usred smrti i gotovo tvrdoglava volja za pronalaskom dobra u zlu, Sofijine i Cleoine svakodnevne rutine. I pre neopozivih transformacija i zapanjujućih otkrivenja, život uvek nađe način.

By: TV Exposed