Tri nova velika projekta TRT-a

U novoj sezoni turska nacionalna televizija TRT priprema tri velika projekta, a ispostavilo se da je riječ o povijesnim. O prvoj smo već pisali – tematizirat će Barbaros Hayrettin Paşu, velikoga pomorca koji je Sredozemlje pretvorio u „Tursko jezero“. Jednu od glavnih uloga tumačit će Çağatay Ulusoy za kojega je potvrđeno da će glumiti ne ...

Tri nova velika projekta TRT-a

U novoj sezoni turska nacionalna televizija TRT priprema tri velika projekta, a ispostavilo se da je riječ o povijesnim.

O prvoj smo već pisali - tematizirat će Barbaros Hayrettin Paşu, velikoga pomorca koji je Sredozemlje pretvorio u „Tursko jezero“. Jednu od glavnih uloga tumačit će Çağatay Ulusoy za kojega je potvrđeno da će glumiti ne Barbarosu Hajredina već njegova brata Oruč Reisa.

Prema informacijama koje ima Birsen Altuntaş - TV1000, druga povijesna serija o Mevlani, velikome sufističkom piscu koji je živio u Konji u današnjoj Turskoj, a stvarao na perzijskome jeziku. Prema prvim informacijama, serija će trajati oko 60 minuta.

Treća serija bit će u produkciji Akli Filma, te se baviti Seldžučkom državom, a ponajprije sukobom između Hasan Sabbaha koji se suprotstavio Seldžucima. Zahvaljujući provalama koje je izvodila sekta koju je osnovao Hasan Sabbah, vojska toga vremena dosegnula je posebne vrhunce. Producent je Emre Konuk.

Osim toga, serija Payitaht Abdulhamid se nastavlja, te tako ulazi u svoju petu sezonu.

By: TV Exposed