Turska serija – Ljubav 101

Jučer je na Netflixu objavljena nova turska serija, ovaj je put riječ o tinejdžerskoj seriji o kojoj se u Turskoj puno priča, a jako je naljutila neke korisnike Netflixa još i prije što je objavljena. Nakon Hakan: Muhafıza, Atiye i Rise of Empires: Ottoman, četvrti je Netflixov turski projekt serija Ljubav 101, ovaj put serija za mlade. ...

Turska serija – Ljubav 101

Jučer je na Netflixu objavljena nova turska serija, ovaj je put riječ o tinejdžerskoj seriji o kojoj se u Turskoj puno priča, a jako je naljutila neke korisnike Netflixa još i prije što je objavljena.

Nakon Hakan: Muhafıza, Atiye i Rise of Empires: Ottoman, četvrti je Netflixov turski projekt serija Ljubav 101, ovaj put serija za mlade. Radnja se odvija na samome kraju prošloga stoljeća, 1998. godine u jednoj istanbulskoj srednjoj školi koju pohađaju mahom djeca bogataša.

Nakon što je jučer cijela prva sezona koja se sastoji od osam epizoda objavljena na Netflixu, gledatelji koji su s nestrpljenjem čekali ovaj projekt u jednome su danu pogledali cijelu sezonu.

I dok se činjenica da je riječ o jednoj tinejdžerskoj seriji može učiniti odbojnom malo starijim gledateljima, ne treba odmah posustati. Iako je doista okosnica život petero srednjoškolaca i njihovih dvoje profesora, seriji svakako treba dati priliku. Glavna su tema, kako je rečeno, petero nestašnih srednjoškolaca koje zbog njihova ponašanja žele izbaciti iz škole, ali ih svaki put spasi nastavnica koja je dobila preimenovanje u drugu školu tako da su ovaj put nadomak toga da ostanu bez glavne zaštitnice.

Kada saznaju što se događa, odluče se pronaći način da zadrže nastavnicu - tako da ju zaljube u novoga košarkaškoga trenera. I dok istovremeno traže metode zaljube nastavnike i tako si osiguraju opstanak u školi, i sami polako počinju shvaćati što je ljubav.

Jedno se vrijeme na društvenim mrežama pojavila informacija da je glavni junak homoseksualac, tako da je konzervativni dio turske publike odlučio bojkotirati Netflix, koji usputno rečeno tijekom korone ima 18 milijuna novih korisnika, otkazivanjem pretplate. Za razliku od pričanja prije samoga emitiranja serije, takva se tema nije pojavila u seriji pa možemo reći su račune otkazivali bespotrebno...

Jasno je da je serija pravljena i za strano tržište, tako da se inzisitra na kvalitetnim turskim pjesmama iz spomenutoga razdoblja, koje su odraz spoja ondašnjih europskih i turskih glazbnih trendova. Osim toga, naglasak je često stavljen i na hranu, tako da je serija prava poslastica u svakome slučaju! Svakako preporučujemo...

By: TV Exposed