Turske serije Tozluyaka i Duy Beni su iste?!

Tokom prethodnih nedelja počele su dve nove turske TV serije veoma slične radnje. U pitanju su projekti Tozluyaka i Duy Beni.

Turske serije Tozluyaka i Duy Beni su iste?!

Foto Credits: IMDB

Već na prvi pogled videlo se dosta sličnosti izmedju ove dve omladinske televizijske serije. O njima je na veoma kritički način pisao turski novinar Sinan Guzel.

Sinan tvrdi da su serije Tozluyaka i Duy Beni | Čuj me - iste! Kao dokaz za to navodi i činjenice koje zaista imaju osnova. Kako stoji u njegovom novom tekstu, serije imaju iste elemente - prestižnu školu, zločin, školsku administraciju koja pokušava da zataška šta se desilo i prijatelje žrtve koji žele da istraže slučaj.

Novinar dodaje da ne zna ko je koga iskopirao, ali da su scenaristi vrlo verovatno inspiraciju pronašli u Netflixovim serijaams, pogotovo seriji Elite. Kritike se tu ne zaustavljaju. Guzel ističe da je esencija obe serije ista, samo su neki manji detalji izmenjeni. Tako da ukoliko propustite seriju na Fox TV-u slobodno možete upaliti Star TV i ponovo se uključiti u priču. Čak nećete ni primetiti razliku, tvrdi novinar.

Ipak, razliku je prepoznala publika i ona se ogleda u rejtingu. Dok je Tozluyaka najgledanija od svih novih letnjih serija, Duy Beni | Čuj me je imala blago rečeno katastrofalan rejting u prvoj epizodi...

NOVO - Serija Gul Masali je moderna verzija Romea i Julije?!

By: TV Exposed