Turske serije Tozluyaka i Kardeslerim - Mladi glumci kao pokretačka snaga

Turske serije ili dizi kako ih nazivaju nude veliki broj žanrova. Jedan poseban, koji se nazive omladinska serija se sve više ističe, a primeri istog su serije Tozluyaka i Kardeslerim | Moja braća.

Turske serije Tozluyaka i Kardeslerim - Mladi glumci kao pokretačka snaga

Foto Credits: IMDB

Raznovrsnost je svakako jedno od obeležja kada su u pitanju turske serije. Veliki broj različitih likova u svakoj seriji je dobro poznato obeležje, ali i veliki broj žanrova se sve više ističe. Istorijske turske serije su bez dileme nešto po čemu je ta zemlja prepoznatljiva širom sveta. Drame su takodje veoma zapažene, ali tu je prisutan i veliki broj podkategorije u zavisnosti od radnje, pa tako imamo pravne, serije o lekarima i druge. Tokom leta je prisutan i veliki broj romantičnih komedija.

Ono što se ističe kao posebna kategorija i žanr su omladinske serije. Naziv može malo i da zavara, jer ove turske serije nisu samo za mlade, gledaju ih gledaoci svih uzrasta. Predstavnik omladinskih serija je svakako projekat Kardeslarim | Moja Braća. Ova turska TV serija se izborila za veliku gledanost i osvojila srca publike. Jednostavno, nije bilo ni trunke sumnje da će serija koja je trenutno na pauzi biti nastavljena novom sezonom na jesen.

Dok je serija Kardeslerim na pauzi, imamo priliku da gledamo novi projekat, TV seriju Tozluyaka koja je sa prve dve epizode oduševila mnoge. Epizoda 2, koja je emitovana u ponedeljak 4. jula ostvarila je veoma dobre rezultate gledanosti. Tačnije, u pitanju je najbolji rejting u svim kategorijama od svih epizoda novih letnjih televizijskih serija.

Druga epizoda je ostvarila total rejting od 4.37, što je za 0.95 više nego rezultat prve epizode koji uopšte nije bio loš. U kategoriji AB brojka rejtinga je iznosila 4.12, odnosno zabeležen je porast od 0.43 u odnosu ns prošlu. I u kategoriji ABC1 je ostvaren rezultat preko 4, preciznije 4.12, što je za 0.32 više od prve epizode koja je emitovana sedam dana pre.

Pokretačka snaga turske serije Tozluyaka su njeni mladi glumci. Neki od njih su se i po prvi put našli pred kamerama, ali im to ne smeta da pokazuju svoj talenat. Serija Tozluyaka se dopala kako gledaocima u Turskoj, tako i u inostranstvu. Medju komentarima se ističe i to da ovaj projekat sa sobom nosi i neke pouke. Ukoliko se trend gledanosti nastavi, ova turska serija bi mogla da postane zapažena baš kao i starija serija Kardeslerim, a mladi glumci steknu velika priznanja svojom glumom i ulogama.

NOVO - Nova glumica u seriji Nomen

By: TV Exposed