Turski i grčki umetnici rade na novom projektu

Turski i grčki umetnici udružuju snage kako bi udahnuli novi život vekovima starom remek delu "Romeo i Julija" engleskog dramskog pisca Vilijama Šekspira dok tim priprema premijeru 19. aprila u Ankari, a zatim nastavlja putovanje u Grčku.

Turski i grčki umetnici rade na novom projektu

Foto Credits: Haberler

Uz zajedničku produkciju Generalne direkcije turskih državnih pozorišta (DT) i Gradskog pozorišta u Pireju iz Grčke, ljubavna priča o Romeu i Juliji, deci dve neprijateljske porodice koje se vole, biće ispričana na drugačiji način.

Reditelj Lefteris Yovanidis je u razgovoru za dopisnika Anadolu Agency (AA) rekao:

„Želeli smo da uhvatimo drugačiju perspektivu u našoj predstavi 'Romeo i Julija'. Odlučili smo da će porodica Kapuleti govoriti grčki i biti Grci, a porodica Montague će biti turski i govoriti turski“. Ne navodimo tačnu lokaciju na kojoj se nalaze. U predstavi je vođa koji govori engleski i održava red između dve porodice. Ovde gradimo celu priču o „Romeu i Juliji“, ali ovog puta crpeći inspiraciju iz dva naroda sa mnogo razlika i zajedničkih stvari“, dodao je on.

Važnost projekta

Glumac Državnog pozorišta u Ankari Eray Eserol napomenuo je da su osetili važnost projekta od trenutka kada su za njega prvi put čuli od generalnog direktora DT-a Tamera Karadaglija.

Ističući da će klasična porodična ljubavna priča ovog puta biti protumačena kao „ljubav dece turskih i grčkih porodica“.

Turski i grčki glumci sarađuju odlično, pa ne bi bilo čudno da u narednom periodu možda dobijemo i neku zajedničku seriju.

NOVO - Akin Akinozu se u ponedeljak vraća na TV ekrane novom serijom Yaban Cickleri | Divlje cveće

By: TV Exposed