Uskoro snimanje filma "Kralj" Zdravka Šotre

Snimanje filma “Kralj” o Aleksandru Karađorđeviću je trebalo da počne 16. marta. Usled epidemije koronavirusa je otkazano, i uskoro će biti poznat novi datum kada će otpočeti snimanje. Reditelj filma je Zdravko Šotra, a jedna od uloga pripala je i glumcu Žarku Lauševiću. On je prema rečima reditelja imao mogućnost da bira ulogu, i izabrao ...

Uskoro snimanje filma "Kralj" Zdravka Šotre

Snimanje filma "Kralj" o Aleksandru Karađorđeviću je trebalo da počne 16. marta.

Usled epidemije koronavirusa je otkazano, i uskoro će biti poznat novi datum kada će otpočeti snimanje. Reditelj filma je Zdravko Šotra, a jedna od uloga pripala je i glumcu Žarku Lauševiću. On je prema rečima reditelja imao mogućnost da bira ulogu, i izabrao je da igra vojvodu Živojina Mišića.

Šotra i Laušević su već sarađivali u filmu "Boj na Kosovu" u kom je Žarko tumačio lik Miloša Obilića.

U novom filmu o Aleksandru Karađorđeviću, lik kralja će igrati Ljubomir Bulajić, a njegovu suprugu, kraljicu Mariju će igrati Tamara Aleksić.

O samom filmu za Kurir je govorila i producent filma Dragana Đurković.

- Žarko treba da tumači vojvodu Živojina Mišića, a pored njega na projektu imamo i glumce iz Francuske. Nemamo još informaciju kako će on moći da dođe u Beograd, da li direktnim letom za Beograd iz Njujorka ili će prvo morati u neki drugi evropski grad, pa da dođe u Srbiju - izjavila je Đurković i dodala.

- Pokušavamo da krenemo što pre sa snimanjem i da okupimo ekipu već za nedelju dana. Ne možemo svi da čekamo avgust, a prvo ćemo raditi scene u Srbiji. Donete su preporuke kako možemo da radimo dalje.

By: TV Exposed