Xiaomi serija 12 - Kamera od 200 megapixela?!

Kineski proizvođač Xiaomi rešio je u seriji 12 ponudi najbolje što ima. Neki podaci zaista deluju impresivno, ipak videćemo kako će se to sve pokazati u praksi.

Xiaomi serija 12 - Kamera od 200 megapixela?!

Foto Credits: Techobig

Konvencija kompanije Qualcomm je zakazana za 30. novembar. Na njoj će biti prikazani najnoviji Snapdragon čipseti. Novi model čipseta nosi oznaku 898, a u mobilnim telefonima će se pojaviti u 2022. godini. To je posebno značajno za Xiaomi, koji važi za prvog korisnika čipseta ove kompanije.

Xiaomi 12 će prema trenutno dostupnim podacima imati upravo taj čipset. Uz to, očekuju se zaista moćne kamere i odličan ekran. Moćne kamere, makar kada su brojke u pitanju, naravno mnogo bitnije je kako će se pokazati u praksi. Osnovni model, Xiaomi 12 će imati glavnu kameru rezolucije od bar 50 megapixela, dok će Xiaomi 12 Ultra mobilni telefon imati kameru od 200 MP. U pitanju je kamera na kojoj ova kompanija radi već duži period.

Brzina punjača će biti smanjena. U odnosu na Xiaomi 11T Pro koji ima brzo punjenje od 120W (vati), novi model će imati punjenje od 100W. To samo znači da kompanija za novi model sa oznakom T sprema još neka iznenađenja.

Kada je reč o ekranu novog uređaja on će najverovatnije biti LTPO tipa, sa osvežavanjem od 120 Hz. Rezolucija ekrana na novom Xiaomi 12 će ići do 2K.

Prema pisanju nekih stranih portala, novi model bi mogao da bude predstavljen do kraja ove godine. To se odnosi samo na osnovni model, dok će se Pro i Xiaomi 12 Ultra modeli u prodaji naći tek 2022. godine.  

 By: Milt-TV Exposed