Prošlo je tri godine od početka turske serije The Protector – da li je ostala najbolja internet serija?!

Kreatori serije The Protector ili Hakan Muhafiz kako je projekat nosio naziv u Turskoj mogu da proslave mali jubilej. Juče, u utorak 14. decembra bilo je tačno tri godine od premijere ovog projekta.

Prošlo je tri godine od početka turske serije The Protector – da li je ostala najbolja internet serija?!

Foto Credits: Bustle

Serija The Protector je prva turska serija snimljena za Netflix digitalnu platformu. Mnogi smatraju da je bila i ostala najbolja. U prvom mesecu emitovanja na ovoj platformi, seriju je posmatralo 10 miliona gledalaca, bila je na vrhu po gledanosti u Francuskoj, Brazilu, Australiji, Izraelu i mnogim drugim zemljama koje do tada možda i nisu pratile turske serije.

Smatra se da je serija The Protector otvorila vrata Netflixu u Turskoj i da je glavni „krivac“ za sve veći broj projekata koje ta digitalna platforma radi u toj zemlji.

Uspeh serije je za kratko vreme prevazišao sva očekivanja. Projekat je kroz nekoliko meseci postao najpopularniji u mnogim sredinama. To je pomalo izazvalo i strah kod turskih producenata. Strah se ispostavio opravdanim, pošto tri godine kasnije, filmski distributeri ne mogu da pronađu filmove koji će biti prikazani u bioskopima, TV kanali i producenti doslovno vode borbu za superstarove, režisere i scenariste da ih privole da rade na televizijskim projektima. Sve je veći broj poznatih turskih glumaca koji radi na serijama digitalnih platformama, najpre zbog sigurnosti koja postaje sve veći problem TV serija. Pod sigurnosti se u ovom pogledu smatra to da je scenario za seriju digitalne platforme unapred pripremljen, zna se tačan broj epizoda, koliko će trajati i samo snimanje projekta. Kod televizijskih serija smo svedoci sve većeg broja otkazivanja projekata nakon svega par epizoda.

Ono za šta nema dileme je da je serija The Protector predstavljala pravu prekretnicu u svetu turskih internet serija. Kakvi su vaši utisci o ovom projektu? Pišite nam u komentarima.

NOVO - Šta Kerem Bursin misli o braku sa Hande Ercel i deci?

 By: Milt-TV Exposed